23948sdkhjf

Egedal sløjfer vindmølleplaner

Problemer med at finde egnede vindmølleområder har nu fået byrådet i Egedal til at indstille kommunens vindmølleplaner. Samtidig ændrer byrådet nu strategi i forhold til solceller.
Det oplyser Egedal Kommune i en nyhed på sin hjemmeside.

Egedal Kommunes målsætning om, at skabe otte procent vedvarende energi og reducere energiforbruget med fire procent og CO2-udledningen med syv procent inden år 2020 står stadig ved magt, men vejen derhen har taget en ny drejning.

Problemer med at finde egnede vindmølleområder i kommunen, som ikke generer borgere, natur, landskab og kulturværdier, har nemlig fået byrådet til at opgive planerne om at opstille store vindmøller, der kunne have produceret næsten halvdelen af den vedvarende energi og reduceret CO²-udledningen med 50 procent.

Samtidig har kommunen ændret strategi, når det drejer sig om at investere i de sidste 4.000 af de i alt planlagte 10.000 kvadratmeter solceller. Reglerne for at opsætte og drive kommunale solcelleanlæg er nemlig blevet ændret så radikalt, at det ikke længere er nær så økonomisk rentabelt at opsætte solcellerne.

Solcellerne skal stadig bidrage til at nå kommunens mål, men fremover skal solcellerne kun sættes op, hvor det er økonomisk rentabelt - eksempelvis på bygninger i forbindelse med større renoveringsprojekter og ved store energiproducerende virksomheder, hvor der døgnet rundt er et stort forbrug af energi.

Egedal Kommune arbejder forsat på at finde alternative muligheder, som kan opveje tabet ved ikke at rejse vindmøller. Et nyt biogasanlæg kan blive en del af løsningen.

- Det er ærgerligt, at vi ikke bare kan give den fuld gas med vindmøller og solceller, men det er sådan verden ser ud i øjeblikket. Jeg vil imidlertid godt love, at vi vil gøre alt for at nå de samlede energi-mål inden 2020, siger formand for Planudvalget, Ib Sørensen, i nyheden på kommunens hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077