23948sdkhjf

Tilladelse til Total er klar igen

Vandboringstilladelse blev afvist af Natur og Miljøklagenævnet og skifergas-projektet har været sat på standby.
Kommunens embedsfolk i Frederikshavn har nu fundet den dokumentation frem omkring vandboringerne ved skifergasprøveboringen ved Dybvad, som Natur og Miljøklagenævnet efterlyste og som betød at hele skifergasprojektet blev stoppet i juli.

Det oplyser formanden for Plan og Miljøudvalget Anders Brandt Sørensen (S).

- Men nu satser vi på, at byrådet får sagen på dagordenen i næste uge, og så kan Total genoptage arbejdet umiddelbart efter byrådsmødet onsdag, forklarer Anders Brandt Sørensen.

Natur- og Miljøklagenævnet efterlyste en begrundet vurdering af påvirkningen af de to boringer på henholdsvis 170 meter og cirka 60 meter og hvilke grundvandsmagasiner det drejer sig om.

Kommunen skulle i tilladelsen til Total have vurderet boringernes omfang, grundvandskvalitet og intensitet samt de hydrogeologiske forhold i området, ligesom kommunen burde have fastsat en maksimal boredybde for hver af de to vandboringer.

Natur- og Miljøklagenævnet gik ind i sagen fordi to naboer på Blåkildevej cirka 1.000 meter fra boringerne klagede.

Frederikshavn Kommunes Center for Teknik og Miljø har efterfølgende forklaret nævnet, at beregningerne rent faktisk var gennemført og tilladelsen var givet på baggrund af den dokumentation.
Kommenter artiklen (23)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.295