23948sdkhjf

Hjørring genoptager vindmølle-plan

Et stort pres fra investorer har betydet, at Hjørring Kommune genoptager den ellers skrinlagte planlægning af nye områder til i alt 16 kæmpe vindmøller.
Tidligere på året besluttede Hjørring Kommune at sætte vindmølleplanerne på stand by indtil at der i 2015 kommer en sundhedsanalyse, der belyser de helbredsmæssige konsekvenser ved at bo tæt på de store vindmøller – men nu genoptages planerne, skriver NORDJYSKE.dk.

Investor-pres
Det er et massivt pres fra investorer, der har fået politikerne til at se bort fra den tidligere beslutning.

- Det er et voldsomt stort pres. Der er investeret store beløb og opkøbt ejendomme rundt omkring, forklarer formand for kommunens teknik og miljøudvalg, Ole Ørnbøl (S).

Derfor indstillede et flertal fra kommunens teknik- og miljøudvalg til, at planlægningen for områder, der egner sig til store vindmøller på ca. 150 meters højde, genoptages.

Krav nedlægger områder
Hjørring Kommune har dog indført nye afstandskrav, blandt andet kræves en minimumsafstand på halvanden kilometer til nærmeste støjfølsomme område. Det betyder, at der kun arbejdes videre med de områder, der overholder dette krav.

Derfor arbejdes der videre med områderne Fælsiggård, øst for Hjørring, hvor der kan placeres to møller; Høgsted, hvor der kan være fem møller; Syd for Tollestrup, hvor der kan være to møller; Gårestrup, hvor der kan placeres tre møller, og endelig mellem Vejby og Sdr. Rubjerg, hvor der er plads til fire møller på 150 meter.

Områderne Gjerup, Lørslev og Ugilt er helt fjernet fra planlægningen, da de ikke lever op til afstandskravet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078