23948sdkhjf

Caverion skal udnytte solen på nyt universitetshospital

Endnu et skridt på vejen til at gøre Det Nye Universitetshospital i Aarhus grønnere og mere bæredygtigt er nu taget.
Det oplyser Region Midtjylland, der som bygherre netop har indgået kontrakt med Caverion A/S, om at levere og installere solcellepaneler, som skal forsyne en del af hospitalets energibehov.

Solcelle-panelerne skal fordeles på henholdsvis den eksisterende bygning K, som er Auditoriebygningen, R1 der huser Sterilcentralen samt B4, som er AUH’s varemodtagelse og affaldscentral.

På bygning K placeres solcellerme på fladt tag, da tagfladen hælder mod syd og på de andre bygninger placeres de på stativer med ti graders hældning på grund af det flade tag.

Offentligt byggeri skal gå forrest mod en bæredygtig fremtid
Region Midtjylland udarbejder i henhold til Planloven, hvert 4. år en redegørelse og strategi omkring bæredygtig udvikling af det 21.århundrede, den såkaldte Lokal Agenda 21. Heri indgår også mål og tiltag med hensyn til energi. Overordnet set vil Region Midtjylland fremme bæredygtigt byggeri, hvilket også omfatter DNU-projektet. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Region Midtjyllands arbejder løbende med at reducere miljøbelastningen og koncentrere sig om flere tværgående indsatsområder heriblandt et fokus på energiforbrug og – forsyning. Region Midtjylland tager energi- og miljøforhold med i byggeprojekters indledende faser, så de naturligt indarbejdes og integreres i projekterne. Nybyggeri skal som udgangspunkt leve op til Lavenergiklasse 2015 og totaløkonomisk fordelagtigt, skal nybyggeri yderligere leve op til Bygningsklasse 2020. I Lokal Agenda 21 Strategi og Handlingsplan 2012-2015, er der opstillet mål blandt andet vedrørende nybyggeri, hvor skal man overveje brug af solceller og anden vedvarende energi, og den overvejelse er nu blevet til handling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094