23948sdkhjf

Huse med solceller opnår højere priser

Ny, landsdækkende undersøgelse viser, at solceller gennemsnitligt forøger husets pris med lidt mere end tre procent. For et gennemsnitshus svarer det til 54.000 kr. eller cirka halvdelen af den pris, anlægget koster at installere.
Det oplyser EnergiMidt på baggrund af undersøgelsen, som er foretaget af ejendomsmæglerkæden EDC.

I dag har næsten 100.000 danske boligejere monteret solceller på deres huse. EDC’s undersøgelse tager udgangspunkt i det ganske almindelige parcelhus, med et solcelleanlæg fra 2012, med en kapacitet mellem 6 og 7 kWh og til en anlægspris omkring 100.000 kr.

Ifølge undersøgelsen vil et solcelleanlæg i gennemsnit tilføre huset en værdistigning på godt tre procent eller 54.000 kr. Det betyder, at man som sælger kan forvente at få ca. halvdelen af solcelleanlæggets pris tilbage, når huset skal sælges.

- Undersøgelsen viser altså, at man ikke skal sætte solceller på sit hus alene med det formål at forøge husets værdi i forbindelse med et salg. Man skal gøre det for at spare på elregningen, og fordi man synes, det er spændende, at man ved naturens kraft selv kan bidrage til energiforsyningen, siger EDC’s kommunikationschef, Jan Nordmann.

Værdistigningen på tre procent dækker dog over en lang række individuelle forskelle, man kan finde fra hus til hus, hvor fortjenesten nogle steder er højere end tre procent og andre steder er lavere.

Tænker frem i tiden
Hos EnergiMidt kan man mærke, at mange kunder tænker et godt stykke frem i tiden, når de overvejer solceller.

- En del af vores kunder tænker også et eventuelt fremtidigt salg ind i deres købsbeslutning omkring solceller, og så er det jo positivt, at EDC’s undersøgelse viser, at huse med solceller opnår en højere salgspris, end de ville uden solcellerne, siger Jørgen Due Thomsen, forretningschef hos EnergiMidt.

I disse dage går mange af landets husejere og venter på, at en ny pulje til solceller frigives. Med den nye pulje vil boligejere, der videresælger overskydende energi til el-nettet, få forhøjet fortjenesten og kan dermed hente investeringen hurtigere hjem, oplyser EnergiMidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156