23948sdkhjf

EU dropper bæredygtighedskrav til biomasse

- Behovet for bæredygtighedkriterier for biomasse i EU er ikke presserende før efter 2020, lyder det fra EU. Danske energiaktører er ikke enige.
Et notat fra EU-Kommissionen afslører, at der ikke udarbejdes fælles bæredygtighedskriterier for biomasse i EU før efter 2020. Begrundelsen er, at brugen at biomasse frem til 2020 vurderes at være så begrænset at bæredygtighedskriterier ikke er nødvendige, skriver Ingeniøren.

Den danske energibranche herunder Dansk Fjernvarme og Dansk Energi er klar med nationale bæredygtighedskriterier til efteråret – og her vurderes det, at de nationale bæredygtighedskriterier for biomasse således bliver vigtigere end nogensinde.

- Biomasse er altafgørende for succes med den grønne omstilling, og der må ikke kunne stilles spørgsmålstegn ved, om den biomasse, vi bruger til energi, er grøn og bæredygtig, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen som en kommentar til notatet.

I dag udgør biomasse 31,5 procent af den brændsel, der leveres til de danske fjernvarmeværker og den andel ventes kun at stige i de kommende år, hvor de store centrale kraftværker udskifter kul med biomasse.

Belgien, Ungarn, Italien, Holland og England har allerede nationale bæredygtighedskriterier for biomasse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125