23948sdkhjf

Avis: Miljøstyrelsen tilgodeser vindindustrien

Folketinget besluttede i 2011, at lave nye regler for lavfrekvent støj, som mistænkes for at være sundhedsskadelig. I forbindelse med udarbejdelsen af et nyt regelsæt har Miljøstyrelsen imidlertid trodset advarsler fra eksperter for at tilgodese vindindustrien.
Det skriver Ekstra Bladet, der er i besiddelse af interne dokumenter, hvori Miljøstyrelsen giver vindindustrien et løfte om, at styrelsen for alt i verden vil undgå at begrænse industriens muligheder for at sætte møller op i Danmark.

- Det er mistænkeligt. Det ser ud, som om man i meget høj grad har villet imødekomme vindmølleindustrien. Miljøstyrelsen har strakt sig meget langt i denne sag, siger professor i miljøret på Københavns Universitet, Peter Pagh, til Ekstra Bladet.

Styrelsen er filtret for meget sammen med vindmølleindustrien
Ifølge Ekstra Bladet garanterede Miljøstyrelsen på et møde med vindmølleindustrien 9. marts 2011, at grænsen for lavfrekvent støj skal ligge på 20 decibel, og at støjgrænserne ’ikke må medføre nye begrænsninger for vindmøller’.

Og efter at styrelsen i maj samme år opdager, at nogle af vindmøllerne fra Vestas og Siemens vil komme i klemme i de planlagte støjgrænser, indfører Miljøstyrelsen pludselig en usikkerhedsmargin ved måling af lavfrekvent støj og hæver desuden flere gange vurderingen af, hvor godt mølle-naboernes huse er lydisoleret. På den måde kan vindmøllerne larme mere, uden at de på papiret overskrider reglerne, skriver Ekstra Bladet.

- Det er mig bekendt ikke normalt, at man holder fortrolige samtaler med den branche, man skal regulere. Sagsbehandlingen giver indtryk af, at myndigheden er filtret lidt for meget sammen med vindmølleindustrien, og derfor kunne man godt ønske, at Folketingets Ombudsmand ser nærmere på, hvordan det samarbejde er foregået, siger professor i miljøret på Københavns Universitet, Peter Pagh, til Ekstra Bladet.

Originalartikel: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/a...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094