23948sdkhjf

Nødråb fra bornholmsk biogasanlæg

Biogasanlægget Biokraft på Bornholm lider under de tillæg, der er reguleret af naturgaspriserne. Anlægget ligger nemlig uden for naturgasnettet. I et brev til Energiudvalget råber Biokraft-ledelsen om hjælp.
Tidligere på måneden gik Nysted Biogas konkurs og nu råber det bornholmske biogasanlæg Biokraft om hjælp i et brev til formanden for Energiudvalget Steen Gade (SF), skriver Ingeniøren.

- Biokraft satte sin lid til, at energiforligets tilskud ville bringe os ud af den situation og samtidig kunne finansiere yderligere tiltag, således at anlæggets fremtidige drift sikres. Reduktionen i det forventede pristillæg hindrer denne udvikling og kan ligesom i Nysted medføre, at værket må erklæres konkurs, skriver Biokraft i brevet.

Læs også: Lollandsk biogasanlæg går konkurs

Udhulning af energiforlig
I Energiforliget fra 2012 fremgår det, at et af to ekstra tillæg til biogas skal reguleres i forhold til prisen på naturgas – hvilket betyder at tillægget til biogas skal reduceres ved en stigning i naturgasprisen.

- Det giver mening, hvis man ligger i et naturgasområde. Men både Biokraft og Nysted ligger uden for disse områder, og deres konkurrenter er dermed ikke naturgas. Ikke desto mindre bliver elafregningsprisen fortsat reguleret efter naturgasprisen. Og det er problematisk, siger Bruno Sander, sekretariatsleder i Brancheforeningen for Biogas.

Også specialkonsulent i Energistyrelsen Bodil Harder erkender, at anlæg, der ligger uden for naturgasområder, kan og vil opleve udfordringer.

Ingen ændringer
Biokraft skal dog ikke vente at der sker ændringer i reglerne foreløbig.

Bodil Harder påpeger at der er tale om regler der ikke sådan umiddelbart kan laves om - der skal ny lovgivning, genforhandling af energiaftalen og ny statsstøttegodkendelse efter de nye miljørammebestemmelser i EU til.

Hun påpeger dog at sagen kan indgå i den politiske drøftelse af biogas til efteråret, hvis den politiske velvilje er til det.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/biogas-anlaeg-truet-af-konkurs-stoetten-bliver-udhulet-169308
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078