23948sdkhjf

Vattenfall vil ikke længere fyre med kul på Fynsværket

Fra 2016 har svenske Vattenfall, der ejer det fynske kraftværk, besluttet at tage den kulfyrede enhed ud af drift i stedet for at investere i en udvidelse af blokkens levetid.
- Vattenfall er den største ejer og producent af landbaseret vindenergi i Danmark, og som sådan arbejder virksomheden kontinuerligt på sit strategiske mål om at ændre produktionsporteføljen væk fra CO2-udledende produktion til vedvarende energikilder. Virksomheden har derfor besluttet at tage den kulfyrede blok 7 på Fynsværket ud af drift i 2016, hedder det i en pressemeddelelse fra Vattenfall.

Den kulfyrede enhed har nået udløbet af sin levetid, og en udvidelse af levetiden vil kræve yderligere investeringer, som Vattenfall altså har valgt ikke at foretage. I stedet vil energiselskabet investere i vedvarende energi og fortsætte med at ændre sin energiproduktion fra fossile brændsler til grøn energi.

Den biomassefyrede enhed og affaldsforbrændingsenheden på Fynsværket vil dog fortsætte produktionen, oplyser Vattenfall.

Vattenfall har i dag 263 vindmøller, fordelt på 37 vindmølleparker, og driver en salgsorganisation, en udviklingsafdeling samt en handelsafdeling og en transithavn i Danmark. Siden Vattenfall gik ind på det danske marked har virksomheden investeret 2,7 mia. kroner i biomasse og 1 mia. kroner i vindenergi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113