23948sdkhjf

Stor kinesisk fjernvarmeordre til ABB

ABB’s danske afdeling skal levere et komplet fjernvarmesystem til en værdi af 145 millioner kroner til kinesiske Shangri-La i Himalaya-bjergene.
ABB har fået ordre på et komplet fjernvarmesystem af Dêqên Tibetan Autonomous Prefecture Heat Development Co., Ltd. of Development & Investment Group (DHDC) i Shangri-La i Himalayabjergene i Kina. Fjernvarmesystemet forventes idriftsat i 3. kvartal af 2015, og ordren har en værdi på 145 millioner kroner.

Shangri-La, tidligere kendt som paradis på jord, er i dag gemt under et tykt tæppe af miljø- og luftforurening fra de mange træfyrede hus-ovne, der er de primære varmekilder for områdets 50.000 indbyggere. Nu vil forureningen blive reduceret markant og det lokale økosystem fremmet, når man introducerer fjernvarme i fem distrikter i Shangri-La, der ligger i 3.300 meters højde i den nordvestlige del af Yunnan-provinsen i Kina.

Kontrakten er delvist finansieret via Danidas ’Business Finance Program’, et støtteprogram under den danske regering.

- I Danmark har vi en unik førerposition inden for udvikling af energieffektiv og miljøvenlig fjernvarme. Fjernvarme er anerkendt som en af de mest effektive løsninger, når det gælder reduktion af CO2-udledning, fordi overskudsvarme udnyttes, siger Claus Madsen, administrerende direktør i ABB i Danmark.

Leverer en komplet løsning
ABB skal levere den komplette fjernvarmeløsning fra selve kedelcentralen til slutbrugerinstallationen herunder elektrisk og mekanisk udstyr, der skal sikre en effektiv varmedistribution til indbyggerne. ABB’s automations- og elektriske løsninger skal forbinde og monitorere de nye kedelcentraler for at sikre den mest sikre og pålidelige distribution af varme til de 50.000 borgere.

Som en del af løsningen indgår der varmepumper, som erstatter individuelle varmekedler og kedler baseret på elektricitet. Varmepumperne vil øge energieffektiviteten i systemet, og dermed forbedre livskvaliteten væsentligt, fordi udledningen fra kulafbrænding reduceres.

Dagstemperaturen i Shangri-La kan svinge dramatisk om vinteren fra så ekstremt lavt som minus 27 grader til plus en grad. For at imødekomme indbyggernes behov installeres fem lokale Scada-systemer, som kommunikerer med et overordnet kontrolsystem, for at der kan leveres nok varme på den mest effektive måde.

Til fordel for miljøet
Skiftet fra små lokale kulfyr til et samlet fjernvarmesystem vil medføre markante miljøforbedringer: Shangri-La sparer årligt 17.000 tons kul svarende til en årlig CO2-reduktion på omkring 105.000 ton. Mængden af støvpartikler vil blive reduceret med 460 ton. Blandt andre fordele er et reduceret træforbrug på 220.000 m3, der skal transporteres 1,8 millioner km (elforbrug svarende til 38.000 megawatt-timer).

Fjernvarmeprojektet vil foregå i et samarbejde imellem ABB i Danmark og ABB i Kina. Danmark er verdensførende i udvikling af fjernvarmeløsninger med en årlige eksport i dag på 5 mia. kr., men som forventes at blive tredoblet inden 2020. Af samme årsag er ABB i Danmark ABB’s globale ”Center of competence” inden for fjernvarme.
Læs mere om: ABB
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11