23948sdkhjf

Udendørs LED-lampe løber med årets Elforsk-pris

Lampen bærer navnet Flindt-Pullert og er blevet til i et samarbejde mellem industriel designer Christian Flindt, lysfirmaet Louis Poulsen Lighting A/S og Viborg Kommune.
Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen kunne ved Energiens Topmøde onsdag overrække Elforskprisen 2014 til teamet bag den såkaldte Flindt-Pullert, der siden 2011 har arbejdet på en LED-udendørslampe til blandt andet parker og stier. Det særlige ved lampen er, at den ikke alene halverer strømforbruget, den er samtidig udformet, så den ikke blænder forbipasserende med det skarpe LED-lys.

Idemanden bag lampen er industriel designer Christian Flindt, der siden 2010 har arbejdet med idéen og siden har fået Viborg Kommune og lysfirmaet Louis Poulsen Lighting med i projektet. Og det var en stolt designer, der onsdag modtog Elforskprisen.

- Jeg er super glad for, at vi har vundet den her pris. Der er kommet et rigtig godt produkt ud af vores samarbejde, og det har været rigtig spændende at være med til, sagde Christian Flindt ved prisoverrækkelsen.

Flindt-Pullerten er allerede sat i produktion og lanceres ifølge designeren i slutningen af denne måned.

Ud over LED-lampen til sti- og parkbelysning var også en højtemperaturvarmepumpe beregnet til procesindustrien og en ventilationsløsning til industrier med særlige udfordringer i forhold til arbejdsmiljø nomineret til årets Elforskpris. I alt 12 projekter var i år indstillet til prisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125