23948sdkhjf

Skifergas skal skabe danske arbejdspladser

Samtidig med at efterforskningsboringen efter skifergas i Vendsyssel onsdag rykkede et skridt nærmere slog erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen ved Energiens Topmøde fast, at Danmark skal udnytte de muligheder, som skifergassen giver.
Hvor regeringens udmeldinger omkring en fremtidig dansk linje i forhold til skifergas hidtil har været meget vævende, var meldingen fra erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen, uventet klar ved Energiens Topmøde i København onsdag.

Ministeren var her inviteret til at tale under overskriften ’Rimer vækst på energi? Og i den forbindelse sagde Henrik Sass Larsen, at regeringen med spænding afventer det nordjyske skifergasprojekt syd for Frederikshavn.

Her har projektet igennem længere tid stået stillet, mens man har ventet på, at Frederikshavn Kommune skal vedtage en VVM-redegørelse for efterforskningsboringen. Og mens ministeren talte i København rykkede den nordjyske efterforskningsboring et skridt nærmere i Frederikshavn. Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune sagde således på et udvalgsmøde onsdag ja til VVM-redegørelsen, der nu kun mangler en endelig blåstempling i byrådet.

Ministeren ser gode muligheder i skifergassen
Og hvis det franske energiselskab Total, der skal udføre efterforskningsboringen, får de endelige godkendelser, og der efterfølgende viser sig at være skifergas i undergrunden, så ser erhvervs- og vækstministeren gode muligheder i den nye energikilde.

- Hvis indvending af skifergas er miljømæssigt ansvarligt kan det bidrage til at opretholde naturgasforsyningen mange år frem, sagde Henrik Sass Larsen således ved onsdagens topmøde. Og ikke alene kan en nyfunden energikilde styrke forsyningssikkerheden. Den kan også være med til at skabe danske arbejdspladser understregede ministeren.

- Der er ikke nogen grund til, at vi ikke i Danmark skal beholde de arbejdspladser, der er forbundet med produktion og udvinding af skifergas. Og slet ikke, når alternativet er en mindre ansvarlig produktion i udlandet, sagde Henrik Sass Larsen således fra talerstolen ved Energien Topmøde.

Boringer efter sommerferien
Byrådet i Frederikshavn Kommune skal nu på et byrådsmøde den 25. juni tage endelig stilling til VVM-redegørelsen og et medfølgende plangrundlag. Hvis byrådet vedtager VVM og plangrundlag forventer man, at efterforskningsboringen kan sættes i gang efter sommeren. Frederikshavn Kommune forventer således at de første tilladelser kan gives i løbet af juli.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094