23948sdkhjf

Ung forsker og LM Wind Power vinder prestigefyldt pris

Forsknings- og uddannelsespris til en ung forsker fra DTU Vindenergi og LM Wind Power. Vinderprojektet er udarbejdet i tæt relation med vindmølleindustrien og er yderst relevant for netop vindmølleindustrien.
Hvert år uddeler Kompositsektionen i Plastindustrien deres Forsknings- og Uddannelses-pris til en talentfuld studerende eller forsker. Denne gang er det Jens Zangenberg Hansen fra DTU Vindenergi, der modtager hæderen for en erhvervsPhD i samarbejde med LM Wind Power A/S. Den 12. juni bliver Jens Zangenberg Hansen officielt hædret til Kompositsektionens årsmøde.

Projekt i særklasse
Formålet med Kompositsektionens Forsknings- og Uddannelsespris er at fremme kendskabet og interessen for kompositmaterialer blandt studerende og samtidig styrke samarbejdet med landets uddannelses-institutioner.

- Der var mange meget kvalificerede kandidater til dette års Forsknings- og Uddannelsespris, men der var bred enighed om, at Jens Zangenbergs erhvervsPhD-projekt var i særklasse. Det er et glimrende eksempel på et frugtbart samarbejde mellem kompositbranchen i form af LM Wind Power på den ene side og den akademiske verden i form af DTU Vindenergi på den anden. Derfor glæder jeg mig også meget til Kompositsektionens årsmøde den 12. juni, hvor Jens Zangenberg officielt bliver hyldet og samtidig holder et oplæg om sin erhvervsPhD, fortæller Klaus Kamper, der er Kompositsektionens formand.

Udover hæderen har Jens Zangenberg Hansen allerede modtaget sin præmie i form af en rejse til den f-rende messe for kompositmaterialer ”JEC Composite show” i Paris tidligere på året.

Et projekt af høj forsknings- og forretningsmæssig værdi
Det er Kompositsektionens bestyrelse, der er ansvarlig for at uddele prisen på baggrund af de indkomne indstillinger. Jens Zangenberg Hansen blev tildelt prisen med følgende begrundelse:

- Jens’ projekt omhandlende ’fiber‐arkitektur og udmattelsesbrud’ er af enorm høj forskningsværdi af banebrydende karakter, og projektet er allerede nu blevet omtalt i flere anerkendte videnskabelige medier. Endvidere har projektet en meget høj innovativ og anvendelsesmæssig værdi, idet denne forståelse af udmattelsesmekanismerne direkte bliver relateret til de grundlæggende byggesten i kompositmaterialerne, fibre, sizing, resin og ikke mindst laminatarkitekturen og deres indflydelse på kompositlaminaternes ydeevne. Endelig er projektet også kendetegnet ved, at det er lavet i tæt samarbejde med vindmølleindustrien, hvorfor projektet må siges at yderst relevant og anvendeligt for industrien i et forretningsmæssigt øjemed.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Som sagt så gjort: Aarsleff lægger halvanden milliard på toppen
Nordjysk elkedel-ekspert solgt til kapitalfond
Højeffektive elektroder skal optimere grøn brint
CO2-lagring: Energistyrelsen sender miljørapport i høring
Input fra testanlæg skal optimere vertikale solcellepaneler
Energistyrelsen vil invitere til markedsdialog om nye udbudsrammer
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094