23948sdkhjf

Det sker: Biogas Dage i Skive

Fra den 11. - 13. juni 2014 afholdes Biogas Dage i Skive. Her kan man bl.a. besøge Danmarks største udstilling af gasbiler, deltage i temamøder om biogasanlæg, forgasningsgas og gas til transport.
Energibyen Skive inviterer i juni 2014 til tre dage i biogassens tegn - Biogas Dage i Skive fra den 11.-13. juni.

Her vil de deltagende få mulighed for at stifte bekendtskab med de mange aspekter forbundet med biogas.

På temamøder vil der blive informeret om kommunale erfaringer med etablering af biogasanlæg, tilsyn, godkendelse og drift. Samtidig vil der være mulighed for at besøge Madsen Bioenergi - et biogas- og opgraderingsanlæg under opførelse; Green Lab Skive - hvor fokus vil være på planerne for det kombinerede produktions- og demonstrationsanlæg, der skal inkludere vindenergi, opgradering og methanisering og sidst Skive Fjernvarme - der huser et af Europas største forgasningsanlæg.

Derudover vil der være fokus på forgasningsteknologi, gasbiler og omstillingen til gasbiler.

Gasbils-udstilling
Udstillingen af gasbiler arrangeres i et samarbejde mellem Energibyen Skive og webplatformen Gas2move.dk, som arbejder på at fremme miljøvenlig gas i biler, lastbiler og skibe.

- I Danmark kommer vi som minimum til at fordoble produktionen af biogas i de kommende år. Det åbner mulighed for, at vi nu endelig kan gøre noget ved vores akilleshæl herhjemme, nemlig CO2-udledningen i
transportsektoren. Alle de store bilmærker har nemlig velafprøvede gasbiler, og enkelte producenter af lastbiler og busser er ligeledes klar til at levere gasdrevne køretøjer i det tunge segment, så vi kan allerede nu gå i gang med at knække CO2-kurven i transportsektoren, siger international projektkoordinator Steen Hintze fra Energibyen Skive, der koordinerer Biogas Dage.

- Politikernes tøven hænger muligvis sammen med, at det er en svær øvelse at ændre afgifter på biler og brændstoffer, så miljøvenlige og sikre køretøjer favoriseres. Men måske spiller det også ind, at der i
Danmark er et meget lille kendskab til gasbiler. Derfor vil vi gerne indbyde alle interesserede til at komme og se på gasbiler den 11.-13. juni, fortæller Poul Erik Pedersen, der er redaktør og medindehaver af
Gas2move.dk

Den 11.- 12. juni udstilles gasbilerne på parkeringspladsen ved Kulturcenter Limfjord, Skyttevej 12 i Skive, og alle er velkomne til at kigge forbi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078