23948sdkhjf

PM Energi skal sikre nødstrøm til supersygehus

Den nordjyske virksomhed er blevet valgt som leverandør af nødstrømsløsningen til det nye universitetshospital i Aarhus. Leverancen er til NRGi Net A/S.
Nybyggeriet i Skejby på i alt 223.000 kvadratmeter står helt færdigt i 2019, men allerede til efteråret er nødstrømmen på plads. NRGi Net A/S er ansvarlig for etablering af højspændingsringen, og PM Energi er tildelt kontrakten på at levere back-up i tilfælde af strømsvigt.

- Vi skal levere i alt otte generatoranlæg á 2500 kVA, og stå for projektering og design af samtlige systemer. Opgaven har været i licitation, og vi indrømmer blankt, at vi investerede rigtig mange timer i, at lave en så omfattende projektbeskrivelse som overhovedet muligt. Vi forsøgte at tage højde for selv de mindste detaljer i udbudsmaterialet. Alle sten blev vendt, og det bar frugt, fortæller direktør Carsten Madsen.

Omfattende levering
De otte anlæg er udstyret med MTU motorer og generatorer fra Leroy Somer. Den samlede levering indeholder også step-up transformere, røggassystem, kølevandssystem, dieselsystem med lagertanke, styre- og fordelingstavle, overvågningsanlæg og el-installationer. Derudover er Brønderslev-virksomheden ansvarlig for service og drift.

Carsten Madsen forklarer, at projekteringen allerede er i fuld gang, selvom det store hospitalsbyggeri først er færdiggjort om fem år.

- Når højspændingsringen er fuldt funktionsdygtig og nødstrømmen kører, bliver de forskellige afdelinger koblet til efterhånden som de bliver færdigbygget. Vi har stor erfaring med nødstrøm til sygehuse, men denne gang er det lidt specielt, da det nærmest er en helt ny bydel, der skal forsynes, forklarer direktøren.

Stort set “business as usual”
Den nordjyske virksomhed har siden 1935 beskæftiget sig med opbygning og salg af generator- og nødstrømsanlæg. Carsten Madsen lægger ikke skjul på, at den samlede løsning til NRGi Net er en opgave af de større, men alligevel er det stort set ”business as usual”.

- Det er selve volumen af projektet, der er stor, men ellers adskiller det sig ikke væsentligt fra mange af vores andre opgaver. Køreplanen er gennemarbejdet ned til mindste detalje, så der skulle ikke lure de store overraskelser i horisonten, slutter direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063