23948sdkhjf

Kvalitetssikring og uddannelse skal sikre varmepumpeinstallationer

Et kvalitetssikringsprogram for varmepumper og uddannelse af installatører skal skærme forbrugerne mod dårlige varmepumper og mangelfulde installationer.
Det skal være slut med historier om forbrugere, der anskaffer sig underdimensionerede varmepumpeanlæg af tvivlsom kvalitet og poster penge i fejlbehæftede installationer. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra VPF – Varmepumpefabrikantforeningen.

Derfor har foreningen de seneste syv år intensiveret kvalitetssikringen blandt medlemsvirksomhederne. Det skal være med til at beskytte forbrugerne mod discountprodukter og -installationer, som leverer en dårligere ydelse end angivet – eller i værste fald slet ikke kan varme hus og brugsvand op.

- VPF har lagt en stærk strategi omkring produktkvaliteten. Først og fremmest arbejder vi med høje dokumentationskrav, som i praksis omfatter tredjepartstest fra et uafhængigt testlaboratorium som f.eks. Teknologisk Institut. Efter godkendelse kan produkterne efter aftale med Energistyrelsen optages på styrelsens liste over energieffektive varmepumper. Endelig arbejder vi målrettet med sparring og vidensdeling fabrikanterne imellem. Dette sikrer en ensartet høj kvalitet blandt VPFs medlemmer, siger Niels Pedersen, formand for VPFs Kvalitetssikringsudvalg, medlem af VPFs bestyrelse, og product manager hos Robert Bosch A/S.

Korrekt installation er alfa og omega
Arbejdet med kvalitetssikring går videre endnu. VPF er således repræsenteret i styregruppen hos brancheordningen VPO (Varmepumpeordningen), som er en frivillig kvalitetsordning for danske varmepumpeinstallatører. VPO arbejder for at højne installationernes kvalitet, og VPF anbefaler forbrugerne at vælge en VPO-certificeret montør.

- Det er positivt, at Varmepumpefabrikanterne engagerer sig direkte i VPO. Vores arbejde handler om at uddanne installationsvirksomhederne i at agere korrekt med hensyn til dimensionering, installation og vedligeholdelse. Hyrer man en VPO-godkendt installatørvirksomhed og bestiller en VPO-installation, er man yderligere sikret af vores garantiordning, forklarer VPO’s sekretariatschef Svenn Hansen.

Varmepumpefabrikanterne uddanner også selv montører for at sikre korrekt installation af de respektive modeller.

- I kraft af vores medlemskab af VPF påtager vi os et overordnet systemansvar. Det vil sige, at fabrikanterne ikke alene underviser montørerne i at håndtere de specifikke modeller - men også i at afstemme og opdatere det samlede centralvarmesystem, så komponenterne passer sammen. Kvaliteten skal gennemsyre hele processen, pointerer Niels Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079