23948sdkhjf

Sag om lånegaranti afgøres i juli

Civilretten afsiger medio juli dom i tvisten mellem Sønderborg Fjernvarme og Gråsten Fjernvarme på den ene side og Sønderborg kommune på den anden side.
Tvisten mellem Sønderborg Fjernvarme /Gråsten Varme og Sønderborg Kommune om provision på lånegarantier med tilbagevirkende kraft er onsdag blevet behandlet i civilretten af de tre juridiske dommere Poul Henrik Pedersen, Søren Moustergård og Henriette Frölich – sidstnævnte som retsformand, oplyser JydskeVestkysten.

Sagen var ellers af så principiel krakter at advokat Erik Hørlyck på vegne af de to fjernvarmeselskaber begærede sagen henvist til Vestre Landret som 1. instans. Grundet pladsmangel er sagen behandlet i civilretten.

Sagens gang
For Sønderborg Fjernvarmes vedkommende har sagen sit udgangspunkt i 2010, hvor byrådet i Sønderborg Kommune gav en garantistillelse på 440 mio. kr til fem store projekter via finasiering fra kommunekredit. Året efter i 2011 fik Gråsten Fjernvarme en samlet garantistillelse for en låneramme på 114,8 mio. kr. til tre projekter.

På tidspunktet for garantiaftalerne var der ingen krav om garantiprovision, men byrådet i Sønderborg Kommune besluttede i oktober 2012 at det skulle ske – oven i købet med tilbagevirkende kraft. Og det er her tvisten har sine rødder.

- Fjernvarmeselskaberne er forpligtiget til at betale en løbende provision, mener kommunens advokat, Anders Christensen.

Står til at tabe millioner
Såfremt Sønderborg Fjernvarme taber retssagen får man en merudgift på 60 mio. kr. i en løbetid på 25 år, mens Gråsten Fjernvarme kan nøjes med en merudgift på 11 mio. kr. i en samlet løbetid på 20 år.

Der afsiges dom i sagen 14. juli 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11