23948sdkhjf

Cleantech-klynger fusionerer

Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster er fusioneret. Den nye klynge går under navnet Clean og har blandt andet til formål at udvikle nye grønne løsninger, der kan generere millioner i eksportindtægter til de danske virksomheder.
Innovation, eksport og samarbejde bliver centrale fokusområder i Danmarks nye cleantech-klynge, der blev stiftet fredag på en fælles generalforsamling mellem Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster.

Med godt 170 medlemmer og en projektportefølje i omegnen af 500 millioner kr. bliver Clean efter eget udsagn Danmarks stærkeste klynge inden for cleantech. Cleans overordnede formål er at fremme grøn vækst og beskæftigelse i Danmark. Organisationen bygger blandt andet på års erfaring i at eksportere integrerede danske løsninger, der imødegår klima- og miljømæssige samfundsudfordringer.

-Danmark og København bliver betragtet som grønne frontløbere verden over, og vi har en stor eksport af grønne teknologier og løsninger. Med etableringen af Clean vil vi sikre, at Danmark bevarer sin stærke position på det grønne område. Det vil vi blandt andet gøre ved at understøtte eksporten af integrerede, grønne løsninger til de mange internationale byer og regioner, der lige nu oplever store udfordringer inden for klima-, energi- og miljøområdet, forklarer Anders Eldrup, formand for Clean og nu tidligere formand for Copenhagen Cleantech Cluster.

- Clean skal skabe arbejdspladser i Danmark. Det er i vores interesse, at nye vækstvirksomheder inden for cleantech ser dagens lys samtidig med, at vi styrker de eksisterende virksomheder. Det gør vi blandt andet ved at bringe virksomheder, offentlige aktører og universiteter sammen om at skabe nye, smarte grønne løsninger, supplerer næstformand i Clean og tidligere formand i Lean Energy Cluster, Jørgen Mads Clausen.

Fire hovedområder skal skabe vækst
Clean vil understøtte den fremtidige vækst via aktiviteter inden for følgende fire hovedområder:

Innovation og teknologiudvikling i små og mellemstore cleantech-virksomheder.
Cleans medlemmer får adgang til fagspecifikke netværk inden for cleantech-området. De bliver opdateret med viden om nye markedsmuligheder og får hjælp til at søge projektfinansiering og finde partnere.

Nye grønne løsninger, der imødegår klima- og miljømæssige samfundsudfordringer.
Cleans medlemmer får mulighed for at deltage i større projekter og konsortier, der udvikler og implementerer energi- og miljøløsninger, der løser større samfundsudfordringer.

Internationalt fokus på dansk cleantech ved at fremme eksport af samlede systemløsninger.
Cleans medlemmer får adgang til internationale projekter og partnere, herunder fælles integrerede løsninger inden for eksempelvis vand og fjernvarme. Energieffektivitet og optimeret ressourceanvendelse spiller en central rolle i løsningerne.

Uddannelse, forskning, iværksætteri samt test og demonstration.
Cleans medlemmer får tilbud om efter- og videre¬uddannelse, så de blandt andet kan være ambassadører for nye energi- og miljørigtige teknologier og løsninger. De får adgang til kvalificeret arbejdskraft, hjælp til iværksætteri samt mulighed for at benytte test- og demonstrationsfaciliteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125