23948sdkhjf

Energiscreeninger afslører stort sparepotentiale

Screeninger af 48 virksomheder har vist, at der er masser af penge at spare på energiregningen for små og mellemstore virksomheder. Alligevel har kun fem af de 48 virksomheder iværksat energisparetiltag. En af dem er HMA Maskinfabrik.
Det er i forbindelse med det igangværende projekt Effektiv Energi at Miljøforum Fyn, to energiselskaber og en række serviceleverandører har gennemført energiscreeninger hos 48 små og mellemstore fynske virksomheder for at belyse mulighederne for at spare på energiregningen, skriver Ingeniøren.

Konklusionen er, at der er masser af besparelser at hente. Energieksperterne har fundet besparelser for over 3,4 mio. kWh, hvilket svarer til 70.000 kWh per virksomhed. Alligevel er der kun få virksomheder der kastet sig ud i energieffektiviseringer.

HMA Maskinfabrik sparer 25.000 kWh
Hos HMA Maskinfabrik modtog man otte konkrete forslag til energibesparelser på godt 200.000 kWh om året. Det ville dog kræve en investering på halvanden million kroner at gennemføre samtlige projekter, så man er startet ud med at udskifte lyskilder samt isoleret rør i værksted og teknikrum – en investering på 50.000 kr., der kaster en besparelse på 25.000 kWh om året af sig.

At HMA Maskinfabrik valgte at foretage energirenoveringer efter besøget af Effektiv Energi skyldes i høj grad, at Effektiv Energi kom med konkrete forslag, tilbud på opgaver, oversigter over betalingsmuligheder og en tilsvarende oversigt over tilskudsmuligheder.

- Det er klart det, der gør, at vi nu får sat den her udskiftning af lyskilder i gang. At det er gjort nemt for os, ellers drukner den her slags beslutninger i dagligdagen, forklarer John Richter.

Projektleder Christina Melvang fra Miljøforum Fyn er enig med John Richter i, at det ikke er mangel på vilje hos virksomhederne, der er stopklods for energispareplanerne, men manglen på ressourcer i hverdagen. Derfor kræver det uvildighed, en person til at skubbe på og tage virksomhederne i hånden, ellers bliver det ikke til noget i de mindste virksomheder, vurderer hun.

Effektiv Energi kører året ud.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/stort-potentiale-energibesparelser-i-smaa-og-store-virksomheder-168082
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066