23948sdkhjf

Det sker: Aalborg skal igen huse vindkonference

Temaet er konkurrenceevne, når Danmarks førende vind- og energiorganisationer sammen med forskere fra Aalborg Universitet gentager succesen fra sidste år og sætter fokus på fremtidens vindenergisektor på konferencen den 2. juni 2014 i Aalborg.
Den danske vindenergibranche oplever en stigende konkurrence fra internationale aktører, som i høj grad udfordrer de danske førerpositioner. Det betyder, at virksomhederne står over for en skelsættende udfordring, nemlig at reducere omkostningerne og gøre vindenergi mere konkurrencedygtig. Derfor sætter vindmøllenetværket Hub North, Vindmølleindustrien, Offshoreenergy.dk og Aalborg Universitet igen i år fokus på vindenergi og dansk erhvervslivs konkurrenceevne på konferencen ” Vindmølleindustrien - dansk konkurrenceevne i en global industri”.

- Sidste års konference var en stor succes med over 180 deltagere fra vindenergisektoren, der var med til at diskutere og dele viden og erfaringer på området. Det er også vores håb og ønske for dette års konference, hvor der især vil være fokus på, hvordan den danske vindmøllebranche bliver mere konkurrencedygtig, fortæller projektleder i Hub North, Henrik Wadmann.

Branchens udfordringer
Branchens aktuelle udfordringer er udgangspunktet for konferencen den 2. juni 2014, hvor mulighederne for at skabe fortsat vækst, udvikling og jobs i den danske vindmøllebranche vil blive diskuteret. Konferencen er målrettet både erhvervsliv og forskere med interesse i vind, men vedvarende energi generelt vil også blive adresseret.

- Udvikling og forbedring af den danske konkurrenceevne står højt på dagsorden, og derfor er det også et særdeles relevant og ikke mindst nødvendigt emne at tage op. Vi er nået langt, men der er stadig plads til forbedring, og jeg håber og tror på, at vi på konferencen kan tage endnu et skridt imod at udvikle bedre og billigere vindenergi, slutter Henrik Wadmann.

Foruden en række talere fra den politiske verden og erhvervslivet vil konferencen indeholde en paneldebat omkring, hvordan Danmark kan øge konkurrenceevnen, hvor repræsentanter fra Danmarks førende vindvirksomheder, bl.a. Vestas Wind Systems, Siemens Wind Power, Aalborg Portland og Bladt Industries vil deltage.

Fakta om konferencen
”Vindmølleindustrien - dansk konkurrenceevne i en global industri” afholdes i Aalborg Kongres & Kultur Center mandag den 2. juni 2014. Konferencen arrangeres af Hub North, Offshoreenergy.dk, Aalborg Universitet og EnergyVision.

I pauser mellem indlæggene vil en række virksomheder præsentere deres produkter og kompetencer på en messe. Om eftermiddagen vil programmet blive opdelt i fire spor.

For tilmelding se her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109