23948sdkhjf

Ny alliance sikrer biogasanlæg på Nordfyn

Naturgas Fyns datterselskab Bionaturgas Danmark og leverandørforeningen Nordfyns Biogas a.m.b.a. har indgået et samarbejde, der skal sikre realiseringen af et biogasanlæg på Nordfyn.
Bionaturgas Danmark, datterselskab i Naturgas Fyn, og Nordfyns Biogas a.m.b.a. har indgået aftale om at realisere et biogasanlæg på Nordfyn. Anlægget forventes etableret nær Bogense og skal årligt aftage og behandle ca. 260.000 ton husdyrgødning samt ca. 55.000 ton øvrig biomasse. Det oplyser Naturgas Fyn.

Biogassen vil blive opgraderet til naturgaskvalitet og sendt ud til forbrugerne via naturgasnettet. Biogasanlægget, der har opnået tilsagn om tilskud på cirka 30 mio. kr. fra regeringens biogaspulje, forventes påbegyndt allerede i løbet af sommeren.

Biogasudbygning på Fyn
Anlægget på Nordfyn er det andet fynske anlæg, Naturgas Fyn igangsætter i år. I løbet af maj måned går maskinerne i jorden ved Heden nord for Ringe, hvor anlægget Bionaturgas Midtfyn etableres i et samarbejde mellem Naturgas Fyn, 40 lokale leverandører i Fåborg-Midtfyn Biogas samt Fjernvarme Fyn.

Og administrerende direktør i Naturgas Fyn. Ole Hvelplund. forventer, at flere fynske anlæg er på vej.

- Anlægget på Nordfyn vil støtte op om dels Naturgas Fyns nationale biogasudbygning, dels en udnyttelse af det ressourcegrundlag, vi har vurderet for særligt det fynske område. Her vil anlægget medvirke naturligt og effektivt til en synergieffekt mellem de planlagte fynske projekter. At vi bygger ved Heden og Bogense betyder ikke, at andre fynske projekter er skrinlagte. Vi vurderer mulighederne løbende, siger Ole Hvelplund.

Stor glæde hos de nordfynske landmænd
Den landmandsejede leverandørforening Nordfyns Biogas’ i alt 40 medlemmer har arbejdet med biogasprojektet igennem de seneste fem år. I december 2012 opnåede anlægget en vigtig blåstempling i form af tilsagn om anlægstilskud på 30 mio. kr. fra statens biogaspulje. Her ser man derfor frem til en realisering af anlægget.

- Vi har i leverandørforeningen arbejdet på at realisere et biogasanlæg her på Nordfyn i årevis, så det er naturligvis meget glædeligt for os, at vi nu kan se, at anlægget faktisk bliver etableret. Tilknyttet et biogasanlæg kan vi få behandlet og afgasset vores gylle og gødningsprodukter, så vi får et bedre gødningsprodukt retur, der også lugter mindre, når det spredes ud, siger bestyrelsesformand Troels Clausen og tilføjer:

- Med Naturgas Fyn som samarbejdspartner sikrer vi os desuden, at anlægget kan få glæde af vigtige stordriftsfordele i sammenhæng med de øvrige anlæg på Fyn og i øvrigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095