23948sdkhjf

Danske biogasanlæg indgår svensk samarbejde

Bionaturgas Danmark har indgået en toårig rammeaftale med svenske Malmberg Water om levering af opgraderingsanlæg til selskabets kommende række af biogasanlæg.
Bionaturgas Danmarks planer om at påbegynde foreløbigt tre biogasanlæg i hhv. Brande, Holsted og Ørbæk i løbet af 2013 er kommet et skridt nærmere med indgåelsen af en toårig rammeaftale om køb af opgraderingsanlæg fra den svenske cleantech-leverandør Malmberg Water.

Opgraderingsanlæggene gør det muligt at injicere bionaturgas på det etablerede naturgasnet. Malmberg Water skal levere opgraderingsanlæg af typen vandskrubbe-anlæg, der sikrer en effektiv udnyttelse af den rå biogas og giver et højt udbytte af metan – eller bionaturgas, som den opgraderede biogas benævnes.

Vigtig aftale
Opgraderingsanlægget skal foreløbigt anvendes som del af de tre anlæg Bionaturgas Holsted, Bionaturgas Månsson (Brande) og Bionaturgas Ørbæk. Administrerende direktør i Bionaturgas Danmark, Hans Duus Jørgensen, udtrykker stor tilfredshed over aftalen:

- Vi er meget glade for at have indgået denne rammeaftale med en stor anerkendt leverandør som Malmberg Water. Det er meget vigtigt for os, at vores anlæg fra starten kan benytte den optimale teknologi på markedet. Bionaturgas Danmark vil indgå som nøgleaktør i udviklingen af det moderne danske biogasanlæg, og skal vi udnytte vores store nationale biogasressourcer, er opgraderingsdelen af afgørende betydning. Aftalen her er første step i forhold til projekterne i Holsted, Brande og Ørbæk og sikrer os teknologisk og hvad angår økonomisk rentabilitet i det vigtige led fra anlægget til selve naturgasnettet.

Sikrer udnyttelse af dansk gas
Opgraderingsanlæggene, som Malmberg Water leverer, fjerner CO2 fra den rå biogas. Herved opnår gassen samme kvalitet som traditionel naturgas og gør det muligt at føre gassen på det etablerede naturgasnet – til brug for opvarmning, proces eller transport.

Samtidig er bionaturgassen CO2-neutral. Fra Malmberg Water har man over 15 års erfaring med opgradering, og Johan Möllerström, administrerende direktør i Malmberg Water, ser frem til de danske projekter:

- Malmberg Water er involveret i over 60 biogasanlæg over hele Europa, og vi ser frem til, i samarbejde med Bionaturgas Danmark, også at kunne bidrage med vores teknologi og ekspertise til udviklingen af den danske biogassektor. I Danmark ser Malmberg store muligheder og har allerede modtaget den første ordre til et opgraderingsanlæg i Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095