23948sdkhjf

Intet dansk-norsk datahub-samarbejde på kort sigt

Mens det på mellemlangt og langt sigt vil give god mening for Danmark og Norge at samarbejde omkring en fælles datahub, er det ikke en mulighed på kort sigt.
Det oplyser Energinet.dk.

Årsagen er, at datahub-udviklingen i det norske Statnett og i det danske Energinet.dk på nuværende tidspunkt er på vidt forskellige stadier.

Statnett og Energinet.dk blev i efteråret enige om at undersøge grundlaget for et samarbejde om de to landes datahubber med det formål at ’udrede potentialet for et forpligtende samarbejde om udvikling og drift af en datahub både i Danmark og Norge.’

Undersøgelsen skulle blandt andet afdække ligheder og forskelle i de to landes markedsdesign og funktionelle krav, samfundsøkonomiske og driftsøkonomiske synergier samt styrings- og samarbejdsmodeller.

Mens undersøgelsen har vist en række ligheder de to lande imellem – heriblandt at Statnett og Energinet.dk har det samme syn på udviklingen af det nordiske detailmarked, og at begge parter har sammenfaldende ambitioner for systemunderstøttelse af et nordisk detailmarked for el – så har den også vist udforinger i forbindelse med kravene til datahub’ens egenskaber. Udfordringer, der primært skyldes forskellige prioriteringer i Energinet.dk og Statnett, og som er vanskelige at forene inden for sleksbarnes stramme tidsplaner, oplyser Energinet.dk.

Derfor er konklusionen på undersøgelsen, at mens det på mellemlangt og langt sigt vil være aktuelt og realistisk at arbejde tættere sammen, så er selskaberne lige nu i for forskellige faser, hvorfor et datahub-samarbejde ikke er formålstjenteligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.386