23948sdkhjf

Varmecentral spænder ben for biogasselskab

Trods et pænt overskud i det seneste regnskabsår er fremtiden lige nu uvis for det sydjyske biogasselskab Linko Gas. Selskabets kunde gennem 25 år, Rødding Varmecentral, har nemlig skiftet til fyring med halm.
Det skriver Jydske Vestkysten.

Linko Gas kom ud af det seneste regnskabsår med et plus på bundlinjen på 2,3 mio. kr., men om biogasselskabet kan levere lignende resultater i de kommende år er lige nu uvist. Faldende gas- og elpriser er i sig selv ikke godt for forretningen. Og når så selskabets kunde igennem 25 år, Rødding Varmecentral, vælger at skifte til fyring med halm, så kan det mærkes i det landmandsejede biogasselskab.

Selskabets formand Aksel Buchholt kunne således for nyligt ved Linko Gas’ generalforsamling fortælle, at biogasselskabet nu havde fået ’regningen’ for, at Rødding Varmecentral med byggeriet af en ny varmecentral er skiftet til fyring med halm. 1,8 mio. kr. har det ifølge formanden kostet Linko Gas. Det skriver mediet.

Vil kobles på naturgasnettet
Linko Gas er nu gået på udkig efter nye muligheder for at tjene penge. I den forbindelse har selskabet taget kontakt til Dong Energy og ligger lige nu i forhandlinger om, hvorvidt Linko Gas kan blive koblet på naturgasnettet.

- Det er svære forhandlinger, og der er forskellige forhold omkring udgifter vedrørende tilkobling og andet, som har sine omkostninger, siger Aksel Buchholt til Jydske Vestkysten.

Men hvis det lykkedes at nå til enighed, regner formanden med, at Linko Gas fra 2015 vil kunne levere til naturgasnettet.

Linko Gas blev i 1990 etableret som et andelsselskab af 60 landmænd i samarbejde med Rødding Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094