23948sdkhjf

Uforudsete udfordringer forsinker danske skifergas-boringer

Både i Nordjylland og på Nordsjælland er det franske energiselskab Total løbet ind i udfordringer i sin søgen efter skifergas. Udfordringer der betyder yderligere forsinkelser.
Det skriver Ingeniøren.

Efter planen skulle Total allerede i denne måned have lavet detaljerede planer for, hvor selskabet skal udføre egentlige 2D-seismiske analyser forud for en prøveboring. Men det bliver nu udsat til andet halvår af 2014, hvilket betyder, at der tidligt i starten af 2015 vil komme seismiske analyser i Nordsjælland.

- Undergrunden i Nordsjælland har vist sig mere kompleks, end vi forventede. Det har blandt andet vist sig svært at adskille sedimenter fra grundfjeld, og det skubber planen, siger projektkoordinator for Total i Danmark, Henrik Nicolaisen, til Ingeniøren.

Og også i Nordjylland trækker skifergas-boringerne ud. Her har Frederikshavns Kommune netop sagt god for, at resultaterne af en VVM-undersøgelse er sendt i otte ugers hørring.

Byrådet skal behandle sagen onsdag, men hele offentlighedsprocessen er rykket, hvilket betyder, at Total tidligst til juli kan gå i gang med at anlægge borepladsen. Meldingen fra Total lød ellers før jul, at denne del af projektet kunne begynde i maj. Dermed er det nordjyske projekt nu forsinket med et år og tre måneder i forhold til de oprindelige planer. Det skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109