23948sdkhjf

Vattenfall vil opføre 34 3MW-møller i Vesthimmerland

Selvom fire andre investorer har lagt billet ind på samme område, føler det svenske energiselskab sig tilsyneladende sikker på at få grønt lys fra Vesthimmerlands Kommune. Vattenfall er således allerede begyndt at opkøbe lokale ejendomme.
Det skriver Lokalindblik.dk.

For fem år siden opførte Vattenfall tretten 2,3MW-møller i området Nørrekær Enge i Vesthimmerland, og nu ønsker det svenske energiselskab at opstille yderlige 34 3MW-møller i forlængelse heraf. Et projekt, der ifølge mediet vil udløse en investering på 1,2 milliarder kroner.

Men Vattenfall er ikke alene om at være interesseret i området. Ifølge Lokaltindblik.dk har mindst fem investorer således vist interesse for at opføre vindmøller i området. Og i sidste ende er det Vesthimmerlands Kommune, der bestemmer hvilket projekt, der skal realiseres.

Meget tyder dog på, at Vattenfall føler sig sikre på, at få kommunens opbakning. I hvert fald er energiselskabet allerede begyndt at opkøbe lokale ejendomme. Projektudvikler ved Vattenfall, Kurt Kornberg Nielsen, oplyser således overfor Lokaltindblik.dk, at energiselskabet allerede har købt 7-8 ejendomme i området, og desuden budt på yderligere 19 ejendomme.

- Det er noget vi har valgt at gøre for at imødekomme de beboere i området, som frygter, at deres ejendomme ellers vil blive mindre værd med en stor vindmøllepark som nabo. Vi vil gerne tjene penge, men vi vil også have et fornuftigt ry i området og behandle folk ordentligt, siger Kurt Kornberg Nielsen til lokalmediet.
Hvis Vattenfalls projekt ender med at få grønt lys fra kommunen, vil de 34 3MW-møller kunne forsyne omkring 80.000 husstande med elektricitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078