23948sdkhjf

Corydon afviser Dong-tilbud fra fagbevægelsen

Finansministeren kalder tilbuddet for uambitiøst. Samtidig viser det sig, at fagforeningslederne ikke har indhentet den nødvendige opbakning fra pensionskassernes bestyrelse for at kunne komme med et tilbud på Dong Energy.
Arbejdsmarkedets pensionskasser PenSam, Lærernes Pension, PKA og PBU anmodede i weekenden finansministeren om en invitation til forhandlinger omkring Dong Energy i håb om at kunne skubbe Goldman Sachs ud som storinvestor. Finansministeren har imidlertid blankt afvist tilbuddet fra fagbevægelsen, som han over for DR Nyheder kalder for useriøst.

- Man laver ikke forretning ved at henvende sig til Jyllands Posten i stedet for finansministeren ganske få dage, før der skal træffes en beslutning, siger Bjarne Corydon til DR Nyheder.

Ingen dækning for tilbuddet
Samtidig kan Ritzau ifølge Børsen afsløre, at flere af fagforeningslederne slet ikke har rygdækning for deres tilbud om at investere i Dong. De har nemlig ikke indhentet de nødvendige godkendelser fra bestyrelserne bag pensionskasserne.

Eksempelvis lyder det fra pensionskassen PBU, hvor Bupl-formand Henning Pedersen, er næstformand, at Bupl-formanden ikke har en krone at give til Dong.

- Der er ikke i PBU taget stilling til, om vi ønsker at indgå i tilbuddet, og der er heller ikke givet tilsagn om det. Det andet er ren og skær fagforeningspolitik, siger PBU’s formand, Hans Peter Geil, ifølge Børsen til Ritzau
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11