23948sdkhjf

Danskerne vil ikke have Dong på amerikanske hænder

130.000 danskere protesterer med en virtuel underskriftsindsamling imod et salg af Dong til Goldman Sachs, og samtidig melder flere danske pensionskasser sig klar til at skyde milliarder i en dansk Dong-løsning.
Sagen om det forestående salg af 19 procent af Dong Energy til den amerikanske investeringsbank med et lidt blakket ry, Goldman Sachs, har efterhånden udviklet sig til lidt af en lavine.

I sidste uge var tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, ude og advarer imod salget og hen over weekenden har dele af den socialdemokratiske folketingsgruppe opfordret finansminister Bjarne Corydon til at sætte Dong-salget på pause, mens man blandt andet undersøger tilbud fra flere danske pensionskasser.

Det er blandt arbejdsmarkedets pensionskasser PenSam, Lærernes Pension, PKA og PBU, der nu i fællesskab anmoder finansministeren om en invitation til alvorlige forhandlinger i håb om at skubbe Goldman Sachs ud som opkøber i Dong Energy. Det skriver Epn.dk.

- Vi er klar til at dække det behov, som Dong har. Sådan er det. Hvis regeringen ønsker en dansk løsning, kan vi levere den, og det skal regeringen vide, siger Anders Bondo Christensen, der er bestyrelsesformand i Lærernes Pension og formand for Lærernes Centralorganisation, til Epn.dk.

Han fastslår samtidig, at pensionskasserne kan mønstre en dansk aftale, som er lige så god eller bedre end den, som er indgået.

130.000 underskrifter imod Dong-salget
Og netop ønsket om at bevare Dong Energy på danske hænder ser ud til at være stort. Igennem de seneste uger har politikere på tværs af de politiske partier ytret bekymring omkring det forestående salg. Dels på grund af usikkerhed omkring Goldman Sachs’ planer for den danske energikæmpe, men også fordi et salg sender en del af den danske energiforsyning på udenlandske hænder.

Og nu melder også den enkelte dansker sig i protesten imod Dong-salget til den amerikanske investeringsbank. En virtuel underskriftsindsamling, hvor danskerne med digital signatur har kunnet give sin mening til kende, har således på bare to uger fået over 130.000 underskrifter. Det skriver Børsen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094