23948sdkhjf

Ny guide til konsortie- og netværksdannelse blandt MMV´er

Danske underleverandører er dagligt udfordret i at finde fodfæste i en globaliseret verden, men erfaringer viser at udveksling af viden mellem MMV´ere har en positiv effekt på bundlinjen. Ny guide viser vejen.
Konsortier og kommercielle netværk gør det muligt for mindre underleverandører at skabe de faglige og økonomiske muskler, der åbner døren til at blive leverandør af mere værdifulde leverancer og større opgaver, end de normalt ville kunne klare alene. Det skriver Industriens Fond i en pressemeddelelse.

Strategiske samarbejder er fremtidens vej til vækst og internationalisering for de mange danske små og mellemstore virksomheder. Alligevel er det meget få danske virksomheder, der benytter denne mulighed og går ind i strategiske konsortier og underleverandørnetværk. Dette skyldes blandt andet, at mange virksomheder finder konsortiedannelsesprocessen vanskelig.
Guiden om konsortiedannelse og underleverandørnetværk gør op med dette og giver underleverandørerne en række praktiske værktøjer til at etablere det optimale konsortium.

Styrke dansk konkurrenceevne
Guiden om konsortiedannelse og underleverandørnetværk er et resultat af en temaindkaldelse Industriens Fond afholdt i 2012, hvor formålet var at finde projekter, der kunne sætte fokus på underleverandørers udfordringer i en globaliseret verden, herunder undersøge hvordan mindre og mellemstore virksomheder, der fungerer som underleverandører, kunne styrke deres konkurrenceevne. Guiden er ét af i alt seks underleverandørprojekter støttet af Industriens Fond.

- Det er et godt bud på, hvordan man kan øge konsortie- og netværksdannelser blandt danske underleverandører – og et godt bud på, hvordan en optimeret og forøget konsortiedannelse i Danmark vil kunne bidrage til øget eksport og vækst blandt danske MMV'er, mener administrerende direktør i Industriens Fond, Mads Lebech, om guiden.

Nationale og internationale erfaringer
Bredt samarbejde mellem klynge- og netværksorganisationer Oxford Research har i samarbejde med klynge- og netværksorganisationerne CenSec, Offshoreenergy.dk og Copenhagen Finance It Region udarbejdet en guide, der skridt for skridt gennemgår, hvordan man i praksis griber konsortiedannelsen. Guiden sætter samtidig fokus på hvilke forhold og processer virksomhederne bør være særligt opmærksomme på, hvis det skal lykkedes at få etableret et funktionelt, handlekraftigt og bæredygtigt konsortium.

Guiden bygger på erfaringer fra nationale såvel som internationale cases og kilder. Blandt andet er der indsamlet erfaringer om ’do’s and don’t’s’ fra en lang række af de danske virksomheder, der har indgået i succesfulde såvel som mindre succesfulde konsortier. En række af disse cases er ligeledes præsenteret i guiden.

Guiden er finansieret af Industriens Fond, og man kan downloade guiden her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14