23948sdkhjf

Dansk biogasvirksomhed får langvarig kontrakt i USA

Dansk biogasteknologi skal installeres på genbrugsstationer i Connecticut.
Den danske biogasvirksomhed Solum Group med hovedsæde i Hedehusene har indgået kontrakt med amerikanske Turning Earth om drift af genbrugsstationer i delstaten Connecticut. Det skriver Eksportrådet i en pressemeddelelse.

Turning Earth skal i samarbejde med affaldsselskabet Covanta bygge og drive statens genbrugsstationer de næste 10 år med hjælp fra Solums biogassystem Aikan, der konverterer organisk affald til energi.

Stort perspektiv
Netop partnerskabet med Covanta giver Solum gode eksportmuligheder fremover.

- Perspektivet i aftalen er langt større end en ordre, fordi Covanta er et af verdens største affaldsselskaber og de insisterer på biologisk behandling som en del af deres ydelsespalette, vurderer Business Development Director Henrik Mortensen.

Solum Group fik i 2010 øjnene op for det amerikanske marked for affaldssortering, men havde ikke midlerne til at satse på oversøisk salg. Derfor tog de kontakt til Eksportrådet, der gennem det såkaldte Vitus-program har midler til at hjælpe små- og mellemstore virksomheder ud på eksportmarkedet.

Tre års arbejde
Solum fik gennem Vitus bevilliget 300 rådgivningstimer fra Eksportrådet i USA og det har ifølge Henrik Mortensen været altafgørende for biogasvirksomhedens succes på det amerikanske marked.

- Det har taget tre år at nå hertil. Vi er et lille selskab, så vi ville ikke have haft ressourcer til at udvikle samarbejdet med Turning Earth over så lang tid uden støtten fra Vitus, siger Henrik Mortensen og tilføjer.

- Der er utrolig mange elementer, der skal på plads, når man som Turning Earth vil udvikle projekter og eje anlæg. Det er en holdbar forretningsmodel, men meget kostbar at etablere – især med en ny teknologi som Aikan. Så vi er meget taknemmelige for støtten fra Eksportrådet.

Det samlede projekt i Connecticut er på over 50 millioner kroner. Solum modtager royalties for hvert projekt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079