23948sdkhjf

Varmesæsonen er skudt i gang

Efterårsferien markerer overgangen til varmesæsonen, og efter sommeren over at have forberedt sig på den kommende vinter, er kræftværkerne nu klar til at sætte varmeproduktionen i vejret.
Blandt andet på Avedøreværket syd for København har man sommeren over haft travlt med at ruste værket til den kommende vinter, der traditionelt set betyder en varmeproduktion, der er otte gange større end i sommerhalvåret.

- Fra oktober til april producerer vi 15.700 Terajoule og resten af året 2000 Terajoule. Det vil sige, at vi producerer otte gange så meget varme i de syv vintermåneder, fortæller Niels Christian Kjær, chef for Avedøreværket.

Avedøreværket har som andre kraftværker brugt sommerperioden til at foretage de nødvendige eftersyn og reparationer på værkets blokke - og sørget for at ekstra kul og træpiller er klar. Og nu er værket ifølge Niels Christian Kjær klar til at efterkomme danskernes varmebehov vinteren over.

Ifølge Dong Energy bruger Avedøreværket 190.000 tons kul og 600.000 tons træpiller mere om vinteren end om sommeren.

Næste års varmesæson bliver grønnere
På Avedøreværket er de lige nu godt i gang med omstillingen fra kul til biomasse. De er i øjeblikket ved at bygge en fjerde mølle, som skal knuse træpiller til støv til brug i fyringen på blok 2. Derved kan blokken køre 100 procent på træpiller til varmesæsonen 2014/2015.

Indtil nu har tre møller på Avedøreværket knust træpiller til støv. Det har betydet, at blok 2 har kørt 80 procent på træpiller.
I sommeren 2013 fik Avedøreværket en ny biomassekran. Den er også et vigtigt skridt i biomassekonverteringen. Kranen øger transportkapaciteten af træpillerne fra skibene til lagrene markant. Derover er værket også i gang med at bygge et transportbånd til den øgede mængde af træpiller.

Avedøreværket forventer, at de nye tiltag i biomassekonverteringen er klar til varmesæsonen 2014/2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078