23948sdkhjf

Ban Ki-moon til grøn vækst-topmøde i København

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon besøger København den 22. og 23. oktober.
Her vil generalsekretæren holde hovedtalen ved dette års Global Green Growth Forum, ligesom han vil åbne det danske klimafinansieringsmøde Copenhagen Climate Finance Meeting i FN-byen. Under sit besøg mødes Ban Ki-moon blandt andet med statsminister Helle Thorning-Schmidt, udenrigsminister Villy Søvndal, klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard og udviklingsminister Christian Friis Bach. Det skriver Udenrigsministeriet på sin hjemmeside.

Det danske regeringsinitiativ Global Green Growth Forum (3GF) finder sted for tredje gang i år under statsministerens værtskab. Temaet for dette års topmøde er ressourceeffektivitet og mødet vil bl.a. have fokus på globalt grønt lederskab, grønne forretningsmodeller og grønne løsninger. Ban Ki-moon vil den 22. oktober holde hovedtalen ved 3GF som oplæg til den afsluttende session om fremtidens grønne investeringer.

- Det glæder mig, at FN’s generalsekretær kommer til København for endnu en gang at deltage i 3GF. Ban Ki-moon er ikke bare en stærk fortaler for det multilaterale samarbejde generelt, men også for omstillingen til en grøn økonomi verden over. Det arbejder vi som regering også for gennem 3GF. Igen i år samler vi ledere og beslutningstagere fra det private erhvervsliv, regeringer og internationale organisationer for at skabe globale alliancer og partnerskaber, der fremmer global grøn vækst. Jeg er meget glad for, at FN’s generalsekretær bakker op om 3GF og vores fælles vision om en global grøn omstilling, siger udenrigsminister Villy Søvndal.

FN´s generalsekretær har sat sig i spidsen for en proces, der skal engagere verdens ledere i at finde den finansiering og de reduktionstiltag, der skal til for at nå 2 graders målsætningen op til klimakonferencen COP 21 i Paris i 2015. I september 2014 samler Ban Ki-moon verdens ledere i New York. Netop finansiering er i fokus, når Ban Ki-moon åbner det danske klimafinansieringsmøde, Copenhagen Climate Finance Meeting, som klima- energi- og bygningsminister Martin Lidegaard er vært for.

- Jeg ser frem til at byde FN’s generalsekretær Ban Ki-moon velkommen i København, og jeg er stolt over, at han har prioriteret at komme til vores klimafinansieringsmøde. Ban Ki-moon har i flere år arbejdet for en ambitiøs og handlingsorienteret klimapolitik, og han er ligesom os stærkt optaget af, hvordan vi finder pengene til den nødvendige grønne omstilling i både ulande og ilande. Her bliver det afgørende at få private investorer engageret, og det er netop det, som vores møde handler om, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094