23948sdkhjf

Aalborg Kommune taber millioner på biogaseventyr

Rekonstruktionen af Vaarst-Fjellerad Biogasselskab Amba er godkendt i skifteretten – Aalborg Kommune betaler gildet.
Biogas blev et dyrt bekendtskab for Aalborg Kommune. Torsdag blev rekonstruktionen af Vaarst-Fjellerad Biogasselskab godkendt i skifteretten, og tilbage står et tomt selskab med en gæld på 14 millioner til KommuneKredit, som Aalborg Kommune hæfter for. Aktiverne har det nye selskab Bionaturgas Vaarst A/S købt for 500.000 kroner.

Milliontabet kommer dog ikke som en overraskelse, for tilbage i maj måned vurderede forsyningsrådmand, Tommy Eggers(DF), at situationen hos biogasselskabet ville udløse en regning på 14,1 millioner kroner.

Forhøjet afregningspris kan begrænse tabet
Biogasselskabet fortsætter teknisk set rekonstruktionen, fordi der ventes at blive frigivet midler fra den nationale pulje, der tillader en forhøjet afregningspris på produktionen af gas og el fra de danske biogasselskaber. Kreditorerne i biogasselskabet, hvor Aalborg kommune er den klart største, venter således, at EU-Kommissionen godkender ordningen, hvorefter der vil komme et større beløb til det tomme selskab. Men beløbet ville ikke kunne have reddet Vaarst-Fjellerad Biogasselskab, hvis det var kommet tidligere.

- Det er dog meget tilfredsstillende, at rekonstruktionen er lykkedes med virksomhedssalget godkendt af Skifteretten i Aalborg i dag, fordi der derved bevares arbejdspladser direkte på biogasselskabet, men også indirekte for områdets andre følgeindustrier i kommunen. Jeg ved, at det har lagt kommunen meget på sinde udover at få det økonomisk bedste ud af salget, siger advokat Anders Braad med speciale i konkurs og rekonstruktioner fra advokatfirmaet Haugaard-Nielsen, som har stået for rekonstruktionen af selskabet.

Derfor er det også på nuværende tidspunkt for tidligt at vurdere, hvor meget Aalborg Kommune helt præcist har tabt på biogaseventyret.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141