23948sdkhjf

Kæmpe udvidelse af biogasanlæg på vej i Vaarst

NGF nature Energy står over for en større udvidelse af biogasanlægget i Vaarst. Man tredobler simpelthen kapaciteten.
- Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender VVM-redegørelsen for udvidelse og opgradering af biogasanlægget ved Vaarst.

Sådan lyder det i referatet fra Aalborg Kommunes miljø- og energiudvalgs seneste møde. Det betyder, at NGF Nature Energy kommer et skridt nærmere en udvidelse af biogasanlægget i Vaarst.

I øjeblikket pågår en renovering af anlægget.

- Vi får netop nu renoveret anlægget i Vaarst for at sikre os, at vi kan udnytte den eksisterende tilladelse til at behandle 95.000 tons gylle fra lokalområdet. Samtidig har vi fået installeret et opgraderingsanlæg, så gassen sendes direkte ud i naturgasnettet, fortæller adm. direktør Ole Hvelplund til Energy Supply.

Tidligere kunne biogasanlægget aftage 50.000 tons gylle fra de lokale landmænd og om kort tid hedder det altså 95.000 tons. Men hvis NGF Nature Energy får godkendt sine planer for den seneste udvidelse, så vil anlægget kunne tage 300.000 tons gylle.

- Vi udvider simpelthen, fordi der er biomasse nok i området til at klare det. Og så gør vi det for at få en ordentlig økonomi. Anlægget i Vaarst har haft svært ved at køre rundt, men med udvidelsen til 300.000 tons sikrer vi os en sund driftsøkonomi, fortæller Ole Hvelplund.

NGF Nature Energy står parat til at investere et stort tocifret millionbeløb i udvidelsen, der vil gøre det muligt for NGF Nature Energy Vaarst at sende ca. 10 mio. kubikmeter opgraderet biogas ud i naturgasnettet om året. Men hvornår man endeligt kan gå i gang er endnu uvist, da man stadig mangler byrådets accept af planerne.

- Jeg er altid lidt forsigtig, når det kommer til godkendelser. Men jeg kan sige, at når godkendelserne er i hus, så kan vi bygge færdigt inden for ni måneder. Så et forsigtigt bud er, at vi er klar til at producere på det udvidede anlæg inden udgangen af 2016, slutter Ole Hvelplund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08