23948sdkhjf

Parade af gasbiler viser vej til ny gastankstation i Fredericia

Tirsdag den 8. oktober kører en parade af busser, biler og lastbiler drevet på gas fra Odense til en ny kommerciel gastankstation i Fredericia.
Partnerskabet bag tankstationen foretager nu den officielle indvielse af Region Syddanmarks første kommercielle gastankstation ved en event i Fredericia.

Forud for eventen kører en parade af biler, busser og lastbiler drevet på gas fra Odense til Fredericia via de fynske landeveje og den gamle Lillebæltsbro. Bag paraden står et samarbejde mellem Fredericia Kommune, Naturgas Fyn, Tide Bus, Fiat, Volkswagen, Mercedes og Scania.

Velfungerende infrastruktur er afgørende
Den nye og kommercielle gastankstation skal i første omgang servicere Fredericias bybusser med naturgas. Og snart er biogassen klar til at blive indfaset i transportsektoren via det landsdækkende naturgasnet.

Det er Naturgas Fyn og Fredericia Kommune, der etablerer gastankstationen med støtte fra Trafikstyrelsen, mens Tide Bus, der står for den kommunale busdrift, har indkøbt ni nye gasbusser. Sydtrafik står bag udbuddet, der gør Fredericia Kommune til Danmarks første kommune, hvor bybusserne kører på gas

- En velfungerende infrastruktur er altafgørende for, at gasteknologien udbredes i den danske transportsektor. Med den nye gastankstation i Fredericia er vi kommet et skridt nærmere. Vi i Naturgas Fyn går gerne i dialog med vognmænd, der har interesse i at omstille til gas og bidrage til en potentielt mere miljøvenlig transportsektor, siger Bjarke Pålsson, administrerende direktør hos Naturgas Fyn Holding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094