23948sdkhjf

Evida kobler storkunde på gasnettet

Efter sommer følger endnu én

Evida har begyndt anlægsarbejdet, der skal forbinde Fjernvarme Fyn med det øvrige gassystem på Fyn. 

Fjernvarme Fyn har udfaset kul og skal i fremtiden på særligt kolde dage fyre med gas. 

- Gassystemet flytter i dag en mængde energi, der svarer til halvdelen af Danmarks samlede elforbrug, og har en central rolle i den grønne omstilling. Det gælder også i fjernvarmen, hvor gassen i højere grad skal bruges som back up og til at balancere el- og varmeproduktion. Her er gassen en vigtig og fleksibel reserve, der er hurtig at tænde eller slukke efter behov, udtaler Evidas administrerende direktør, Kim Søgård Bering Kristensen i en pressemeddelelse.

Den første del af Evidas arbejde bliver at etablere den cirka 300 meter lange nye 12 tommer stålledning. Herefter skal der etableres en MR-station, der kan sænke trykket i gassen, inden det kommer ind til Fjernvarme Fyn. 

Slutteligt skal en eksisterende ledning på omkring syv kilometer genindkobles til gassystemet. Ledningen er tidligere blevet afkoblet fra gassystemet, da den blev overflødig, men kan nu tages i brug igen. Derfor skal den svejses sammen med det øvrige gasnet.

Vigtig rolle

Udover privatkunder har Evida omkring 35.000 erhvervskunder heriblandt industrikunder, der ikke kan elektrificere deres produktion, samt fjernvarmen, der bruger gas som en vigtig reserve til ekstra varme på kolde dage.

Her spiller gas en rolle, og Evida laver fortsat tilslutning af denne type kunder. Efter sommerferien skifter også Nordic Sugar-fabrikkerne på Lolland og Falster til gas for at mindske CO2-udledningen.

- Gas har i dag såvel som i fremtiden en stor betydning for Danmarks energiforsyning. For Evida er den vigtigste opgave at fortsætte med at sikre et stabilt, sikkert og effektivt gassystem. Samtidigt kan kunderne glæde sig over, at andelen af biogas udgør knap 40 procent, hvor Evida de seneste ti år har tilkoblet 57 anlæg til gassystemet, siger Kim Søgård Bering Kristensen.

Evidas arbejdet med at tilkoble Fjernvarme Fyn til gassystemet forventes at stå færdigt, så virksomheden er klar til at bruge gas til den kommende fyringssæson.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125