23948sdkhjf

Ny topchef hos BP sætter alle offshore vindprojekter på pause

Den nye administrerende direktør for Storbritanniens største selskab ændrer kurs og fokuserer på olie og gas.

BP - Storbritanniens største selskab og verdens tredjestørste energiselskab - har fået ny topchef Murray Auchincloss, der som det første har sat alle nye offshore vindmølleprojekter på pause, mens han har lagt ny vægt på olie- og gasudvinding.

Selskabet siger, at der er utilfredshed blandt investorerne over selskabets nuværende kurs. Den nye linje, som endnu ikke er offentliggjort, er knyttet til Auchincloss' beslutning om at mindske investeringer i store dyre projekter med lav CO2-udvikling - navnlig i forbindelse med offshore vindmøller, som ikke ventes at indbringe penge til selskabet i en lang årrække. Det sige anonyme kilder hos BP til Reuters.

Der er tale om et meget markant kursskifte i forhold til den tidligere linje under forgængeren Bernard Looney, som tog initiativ til hurtigt at rykke væk fra fossile brændstoffer. Dette fik negative følger for aktiekurserne i en periode, hvor covid-19 pandemien og Ruslands invasion i Ukraine har fået priserne på olie og gas til at skyde i vejret.

Dusinvis af selskabets ansatte har fået nye opgaver med undersøge mulighederne for at tjene penge på projekter med vedvarende energi i Storbritannien og Tyskland, siger tre kilder til Reuters.

Auchincloss og en af lederne af BP's økonomiske afdeling Kate Thomson har lagt vægt på nye olie- og gasinvesteringer - navnlig i Den Mexicanske Bugt, hvor BP allerede har gang i store operationer.

Selskabet vil også overveje at investere i biologiske brændstoffer, og selskabet er i denne uge gået ind i store projekter i Brasilien ved at investere i joint venture-projekter omkring produktion af sukker og ethanol.

Auchincloss har lagt op til en pragmatisk linje, siden han blev administrerende direktør i januar - fire måneder efter Looney gik af.

/ritzau/Reuters

Artiklen er en del af temaet Udland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078