23948sdkhjf

Øger portefølje af polsk solenergi

Danske Commodities indgår balanceringsaftale med nybygget solcellepark

Danske Commodities er lune på vedvarende energi i Polen. Især solenergi trækker, og nu kan den aarhusianske virksomhed for tredje gang hente et polsk solcelleanlæg ind i porteføljen.

Det drejer om det nyopførte Lipno-anlæg, 140 km. nordvest for Warszawa. Anlægget har netop startet sin testproduktion, og når anlægget er sat i drift vil det have en kapacitet på 53 MW.

- Vi er stolte af at kunne annoncere vores nye balanceringsaftale i Polens voksende marked for vedvarende energi. Med næsten 15 års erfaring med elhandel på det polske marked vil vi bruge vores handelsekspertise til at støtte energiproducenter med balancering og markedsadgang, siger Piotr Rzeczko, ansvarlig for Danske Commodities’ aktiviteter i Polen i en pressemeddelelse.

Lipno-anlægget er drevet af det polske selskab Wento, der ligesom Danske Commodities er 100% ejet af norske Equinor, det tidligere Statoil.

I 2022 trådte Danske Commodities ind på det polske marked for vedvarende energi med en balanceringsaftale for det 58 MW store solcelleanlæg Stępień, og sidste år underskrev Danske Commodities en balanceringsaftale for det 60 MW store solcelleanlæg Zagórzyca.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094