23948sdkhjf

Ny DI-måling: Sydsjælland klager over vejene

Skidt infrastruktur giver dumpepladser på DI-rangliste, mener sydsjællandske borgmestre.
96 kommuner har deltaget i Dansk Industris årlige måling af erhvervsklimaet i de enkelte kommuner, og som sædvanen nærmest foreskriver, så topper Midtjylland suverænt, mens det stadig sker skidt ud for Sydsjælland.

Stevns Kommune er siden sidste år faldet fra nummer 80 til 85, men borgmester Poul Arne Nielsen (V) benægter, at målingen er en fyldestgørende dom. Han mener ikke, at den bagvedliggende rundspørge er repræsentativ.

- Sidst Dansk Byggeri lavede en lignende opgørelse, da lå vi nummer 17, bemærker han.

- Og når jeg taler med vores eget erhvervsråd, så hører jeg ikke det samme, som jeg læser i DI's måling. Erhvervslivet udtrykker over for mig, at man er i god dialog med kommunen og at vores skatter og afgifter er fornuftige, siger han og peger på infrastrukturen som et problem.

- Der bonger vi kraftigt ud, men det er et statsanliggende, som vi ikke kan gøre noget ved, siger han.

Målingen som god rettesnor
Hans borgmesterkollega i Næstved Kommune Carsten Rasmussen (S) er enig i, at infrastrukturen er et problem.

- Vi har en tosporet landevej ud af byen med 17.000 biler i døgnet, hvor finder man det andre steder?, spørger han retorisk.

Ellers vil han ikke som sin Stevns-kollega betvivle, at DI-undersøgelsen er fyldestgørende.

- Nej, og det er selvfølgelig skuffende. Vi kæmper et langt og sejt træk. Vi er glade for, at der findes sådan en øjenåbner, for det er en god rettesnor at arbejde efter. Når jeg i det næste halve års tid skal tale med de virksomheder, som er medlemmer af DI, så vil jeg spørge om, hvad vi kan gøre anderledes, og så kan jeg tage rådene med hjem og drøfte dem med kommunaldirektøren, siger han.

Og Poul Arne Nielsen understreger også, at man heller ikke vil overhøre den dårlige placering i Stevns Kommune:

- Vi har helt klart et imageproblem, men sidste år ansatte vi en erhvervskonsulent, og jeg synes, vi er på rette vej, siger han.

Se hele DI's måling over lokalt erhvervsklima
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096