23948sdkhjf

Solenergivirksomhed køber endnu et projekt i Sverige

Nordic Solar køber Gotlands største solparkprojekt af Helios Nordic Energy

Nordic Solar har købt et 40-MWp-stort byggemodent solparkprojekt af den svenske udviklingspartner Helios Nordic Energy AB.

- Vi glæder os over at fortsætte vores samarbejde med Helios Nordic Energy med dette nye projekt. Sammen kan vi være med til at øge produktionen af vedvarende energi i Sverige. I Nordic Solar har vi fokus på at kunne sætte fart på produktionen af solenergi med flere storskalaparker, og med den nye solpark på Gotland kan vi bidrage til udbredelsen af solenergi i regionen, udtaler Nikolaj Holtet Hoff, CEO i Nordic Solar, i en pressemeddelelse.

Projektet er en del af den 270-MWp-store pipeline af projekter, Nordic Solar planlægger at udvikle og bygge i Sverige i samarbejde med Helios Nordic Energy AB.

Med det nye projekt er 150 MWp af projekterne i den 270-MWp-store pipeline enten byggemodne eller under opførelse.

Det nye solparkprojekt ligger på Gotland syd for Visby og dækker et område på 60 hektar.

Nordic Solar har købt projektet inklusive alle nødvendige tilladelser og med en nettilslutningsaftale med ejeren af nettet, GEAB.

- Helios er utrolig glade for at kunne levere endnu et solparkprojekt til vores partner Nordic Solar. Projektet skiller sig ud ved at være det første storskalaprojekt på Gotland, som er et af de steder i Sverige, hvor der er den højeste solindstråling, udtaler Andreas Tunbjer, CEO for Helios Nordic Energy.

Nordic Solar satte for nylig gang i byggeriet af sin første solpark i Sverige, Lindesberg solpark, som er den første i en række projekter, der skal bygges i landet.

Nordic Solar planlægger at anlægge solparker med samlet kapacitet på flere hundrede MWp i Sverige baseret på både samarbejdet med den svenske udviklingspartner Helios Nordic Energy AB og egen projektudvikling.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126