23948sdkhjf

E.On på opkøb i Brabrand

E.On Danmark har været på shoppetur og opkøbt virksomheden Ingeniør Huse A/S, der nu indlemmes i E.On Danmark.

- Vi har ambitiøse planer om at vokse og udvide vores forskellige varmetilbud og tilpasse vores forretning til markedets behov for en hurtig grøn omstilling, fortæller Peter Jonsson, CEO i E.ON Danmark om bevæggrunden for opkøbet. 

Parterne vil tilsammen tilbyde rådgivning, udvikling og etablering af nye varmeløsninger, som er målrettet kundernes konkrete behov for billig, effektiv og fossilfri varme. Parterne vil ligeledes etablere varme- og køleanlæg på bæredygtige energikilder og med nye forretningsmodeller.

Fakta om aftalen

  • E.On Danmark A/S overtager ejerskabet af Ingeniør Huse A/S.
  • Ingeniør Huse fortsætter i eget navn og vil fortsat have egne kunder. E.On er allerede i dag en af de kunder, og Ingeniør Huse vil fremadrettet være en del af E.Ons projekter og vækststrategi.
  • Rasmus Fauerholdt fortsætter som direktør i Ingeniør Huse.
  • Ingeniør Huse bibeholder hovedkontoret i Aarhus. Medarbejderne med placering i København flytter til E.Ons hovedkontor på Frederiksberg i løbet af foråret 2024.
  • E.On Danmark er en del af E.ON-koncernen, som er Europas største privatejede energiselskab.

Kilde: E.On

Løfter kompetencer og koncepter

Udviklingen går i øjeblikket så stærkt, at E.On Danmark har brug for yderligere specialiserede kræfter for at kunne løfte forskellige opgaver.

Blandt andet har E.On introduceret konceptet byvarme, der går ud på, at man kan etablere varmecentraler i mindre byer som selvstændige værker ejet af byens borgere. 

Og det er her Ingeniør Huse kommer ind i billedet.

- Der er behov for, at vi kan realisere store projekter i et relativt højt tempo med de rigtige kompetencer. De kompetencer besidder Ingeniør Huse, der siden 2015 har vist, at de kan samle dygtige ingeniører og maskinmestre og på bedste vis realisere de projekter, de er involveret i,  siger Peter Jonsson.

Vækstambitioner

For Ingeniør Huse er konsolideringen med en international partner et vigtigt skridt i retning af at realisere vækstambitionerne og samtidig skabe endnu større faglig tyngde.

- Energimarkedet er i gang med en større transformation i hele Europa. Jeg ser mange fordele i at være en del af en stor energikoncern som E.On, der netop udvikler nye koncepter inden for el/varme, køling og Power-to-X i hele Europa, siger Rasmus Fauerholdt, der er direktør og stifter af Ingeniør Huse og tilføjer: 

- I første omgang vil Ingeniør Huse fortsætte med at vækste i Danmark, men planen er på sigt, at Ingeniør Huse skal eksportere vores viden om fjernvarme, køling og Power to X til hele Europa.

Rasmus Fauerholdt bliver ved roret som direktør i Ingeniør Huse, som fortsætter som selvstændig virksomhed i eget navn. 

Ingeniør Huse A/S

  • Ingeniør Huse A/S er et rådgivende ingeniørfirma med speciale inden for fjernvarme, varme, Power-to-X og køling, målrettet fjernvarme- og køleindustrien.
  • Rådgivningen har særligt fokus på vedvarende energiformer samt projektering af bæredygtige produktionsanlæg og lagringsløsninger.

Kilde: E.ON

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082