23948sdkhjf

Medie: Bortvisningssag på Hanstholm Havn handlede om en energiklynge

Et lækket referat fra Hanstholm Havn viser, at bestyrelsen mistænkte en bortvist salgschef for at videresende fortrolige oplysninger til sin private mail

I 2021 opsagde Steen Harding Hintze sin stilling som salgschef i Hanstholm Havn efter knap en måneds ansættelse for at påtage sig en stilling som udviklingschef i Hirtshals Havn. Dette førte til en bortvisning og politianmeldelse fra Hanstholm Havn, der hævdede, at han havde videresendt fortrolige strategidokumenter til sin private mail. Det skriver DOI.dk.

Politiet fandt imidlertid ikke bevis for strafbar adfærd, og Hintze modtog i stedet en erstatning på 50.000 kr. fra Hanstholm Havn som en del af et forlig med Djøf. Erstatningen var en kompensation for uberettiget bortvisning, overtrædelse af databeskyttelsesregler og krænkende adfærd mod Hintze.

Datatilsynet kritiserede også skarpt Hanstholm Havn, og sagen blev endeligt afsluttet sommeren 2022. I mellemtiden havde havnen fået ny konstitueret direktør og bestyrelsesformand.

Energiområde og selskabsdannelse

Dokumenterne som Hintze sendte til sin private mail, handlede om Hanstholm Havns strategier, men indholdet har indtil nu været ukendt. DOI.dk er kommet i besiddelse af et bestyrelsesreferat fra Hanstholm Havn. Ifølge mediet viser referatet, at dokumenterne handlede om etableringen af et aktieselskab for at danne en energiklynge på havnen.

I referatet fremgår det:

"Det ene af de dokumenter, som Steen Hintze har sendt til sin private mail, er et notat om Nils’ [Skeby] redegørelse for denne mulige A/S-konstellation."

Nils Skeby var daværende administrerende direktør for Hanstholm Havn. Senere i referatet fra foråret 2022 nævnes også:

"Det vurderes desuden, at vi skal speede udviklingen af Hanstholm Energiselskab op – også set ift. hele situationen med Steen Hintze, som har sendt fortroligt strategimateriale til sin private mail, som nu frygtes at være i Hirtshals Havns hænder."

Den planlagte energiklynge på Hanstholm Havn blev aldrig realiseret, samtidig med at havnen gik fra at være en kommunal selvstyrehavn til en kommunal havn.

Steen Harding Hintze er i dag administrerende direktør for udviklingsselskabet Greenport North, der arbejder for at fremme Hirtshals Havns position inden for grøn omstilling. DOI.dk har modtaget følgende kommentar fra Steen Harding Hintze.

"Personalesagen du omtaler, blev lukket for to år siden med en torterstatning til mig, og jeg har ikke yderligere kommentarer."

Kommenter artiklen (1)

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094