23948sdkhjf

Ørsted får kontrakter på irske sol- og vindenergiprojekter

Ørsted har sikret sig to kontrakter i den irske regerings tredje auktion under støtteordningen Renewable Electricity Support Scheme (RESS 3).

De godkendte Ørsted-projekter er solcelleanlægget Garreenleen på 81 MW i Carlow i det sydøstlige Irland og vindmølleparken Farranrory på 43.2 MW i Tipperary i det sydvestlige Irland.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

- Med en samlet kapacitet på 124 MW vil vores projekter bidrage til at nedbringe elprisen sammenlignet med strømproduktion fra fossile kilder og øge Irlands energiuafhængighed, samtidig med at projekterne lever op til vores mål for værdiskabelse. Vi forventer at levere projekterne før 2030 i overensstemmelse med RESS 3-tidsplanerne, siger Kieran White, Ørsteds direktør for Onshore i Europa, om de foreløbige auktionsresultater.

Ørsteds irske hovedkvarter ligger i Cork, hvor selskabet beskæftiger over 100 medarbejdere.

Ørsted har i øjeblikket 378 MW landvind i drift i Irland, hvilket er nok til at forsyne over 230.000 husstande med grøn strøm.

Ørsted offentliggjorde for nylig et partnerskab med ESB om i fællesskab at udvikle en irsk havvindportefølje, samt et partnerskab med Terra Solar om at udvikle 400 MW solenergi.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125