23948sdkhjf

Fjernvarmepuljen slår endnu en trist rekord

Allerede i maj var Fjernvarmepuljen, der skal hjælpe de danske fjernvarmeselskaber med at udrulle fjernevarme til de danske boligejere, oversøgt med 58 millioner kroner. 

Nu viser en ny opgørelse fra Energistyrelsen, at der er søgt om 656,2 millioner kroner fra en pulje på kun 386,2 millioner kroner. Det er en oversøgning på 270 millioner kroner.

Det skriver Dansk Fjernvarme.

- Den her diskrepans skriger til himlen, siger politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard og tilføjer: 

- Fjernvarmeselskaberne har været særdeles lydhøre for de politiske ønsker om at sætte turbo på udrulningen af fjernvarme til de danske boliger, der får deres varme fra enten naturgas eller olie. Men de bliver samtidig bremset af, at de politiske ønsker helt klart og tydeligt kun bliver ved skåltalerne. Der mangler ganske enkelt penge til at føre konverteringerne ud i livet.

Det er ikke første gang at puljen oversøges. I 2022 blev den daværende fjernvarmepulje oversøgt med 240 millioner kroner. Politikerne åbnede i den forbindelse for pengekisten og overførte midler til puljen. 

Forslag fra fjernvarmen

Dansk Fjernvarme har tidligere foreslået, at puljen opfyldes op for i år svarende til de ansøgninger, der nu er afleveret fra fra fjernvarmeselskaberne og at puljen kommer på Finansloven fra 2024. 

– Fjernvarmepuljen er det vigtigste værktøj i arbejdet med at udfase naturgassen i Danmark og udrulle fjernvarmen. Fjernvarmeselskaberne benytter sig af puljen til de projekter, som har behov for den nødvendige risikoafdækning i forbindelse med udrulningen. Så når puljen bliver ved med at være i underskud for midler, bliver vigtige fjernvarmeprojekter også sat på pause, forklarede Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme, tidligere om det ønske.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094