23948sdkhjf

Ind med et U: CCS-Alliancen skifter navn og får nyt medlem

CCS-Alliancen bliver til CCUS-Alliancen i forbindelse med, at Green Power Denmark indtræder i medlemskredsen, der i forvejen består af Dansk Industri, Dansk Fjernvarme, Dansk Metal, Danske Rederier og Dansk Offshore.

Alliancens formål er at styrke den danske CCUS-sektors kompetence og konkurrenceevne.

Det vil fortsat være tænketanken Axcelfuture, der har sekretariatsopgaven for alliancen.

– Med Green Power Denmarks indtræden i alliancen kommer vi rundt om hele værdikæden, og det styrker værdien af alliancens arbejde, siger vicedirektør i DI, Anne Højer Simonsen, i en pressemeddelelse, og fortsætter:

– Vi har alle forudsætninger for at opbygge en stærk industri i Danmark, og når vi for alvor får gang i CO2-fangst, vil der være rigeligt med CO2 både til lagring og til de nye grønne brændsler, som skal blandt andet skal dekarbonisere vores transportsektor, siger Anne Højer Simonsen.

CCUS

CCUS - eller Carbon Capture Utilization and Storage - er en central teknologi for at nå målet om 70 procents reduktion af Danmarks CO2-udslip i 2030.

Også hos Green Power Denmark er der derfor begejstring for det nye samarbejde.

– CO2-fangst bliver et meget vigtigt industrieventyr for Danmark, som både skal bringe os i mål med 70 procent-reduktionen og sikre udviklingen af en helt ny branche, der kan levere grønne PtX-brændstoffer, siger Kristian Jensen, der er administrerende direktør hos Green Power Denmark.

Se nøgletal for:
Læs mere om: ccus
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.689