23948sdkhjf

Planlagt flisværk må se på ny placering efter protester

Byggeriet af et flisværk i Holsted By har en anslået værdi på 55 mio. kroner

Efter en forhøring for at lure naboers holdning til et flisværk på Vestermarken i Holsted By, ser bygmesteren Holsted Varmeværk og Vejen Kommune nu efter nye placeringer. 

Det skriver JydskeVestkysten

Forhøringen resulterede nemlig i en bunke protester. Naboerne har ifølge det lokale medie især peget på, at det planlagte byggeri overtræder lokalplanen. Og det har altså nu fået parterne til at se sig om efter et andet sted at bygge. 

Byggeriet til anslået 55 mio. kr. skal blandt andet bestå af en 12,5 meter høj bygning, en 30 meter høj skorsten og en 18 meter høj akkumuleringstank.

Problemet er, at alle tre er for høje i forhold til kommunens bestemmelser i lokalplanen.

Det kunne løses med en dispensation fra byrådet, men ønsket er at komme hurtigt i gang med byggeriet, som ventes at tage et år, og en dispensation kan have lange udsigter. Derfor ses der efter et andet sted. 

- Placering på Vestermarken er sat på pause, og det er alternative placeringer, der undersøges, oplyser ingeniør i Vejen Kommune, Christian Damm, til JydskeVestkysten. 

Ifølge formanden for varmeværket, Jens Brodersen, er det "bydende nødvendigt" at få opført et flisværk. Det for at skaffe borgerne i Holsted billigere fjernvarme. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078