23948sdkhjf

Ørsted frasælger sidste andel af britisk havvindmøllepark

Ørsted har indgået en aftale om at sælge sin resterende minoritetsandel på 25 procent i London Array Havvindmøllepark i Storbritannien til fonde administreret af Schroders Greencoat.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Schroders Greencoat er en global investor, der specialiserer sig i forvaltning af infrastrukturaktiver inden for vedvarende energi, og handlen har en samlet værdi af 717 millioner pund svarende til 6,17 milliarder kroner, lyder det i pressemeddelelsen.

London Array har en samlet installeret kapacitet på 630 MW og gik i kommerciel drift i 2013. Ørsted ejede oprindeligt 50 procent af projektet og frasolgte i første omgang 25 procent af London Array til CDPQ i 2014. Ørsted er ikke ansvarlig for drift og vedligehold af London Array, og eftersom selskabet kun ejer en minoritetsandel, anser Ørsted ikke havvindmølleparken for at være et strategisk aktiv.

Ørsted er fortsat den største aktør på markedet for havvind i Storbritannien, hvor selskabet har mere end 5 GW havvind i drift og en portefølje af udviklingsprojekter, der blandt andet inkluderer det 2,8 GW store Hornsea 3-projekt, som bliver verdens største havvindmøllepark, samt Hornsea 4-projektet, der fik myndighedsgodkendelse i midten af juli.

Hos Ørsted er koncernøkonomidirektør Daniel Lerup godt tilfreds med, at der nu er fundet en køber til den resterende del af London Array.

- Vi er rigtig glade for at have fundet en stærk ny ejer til vores resterende minoritetsandel i London Array. Vi oplever fortsat stor efterspørgsel på havvind som en aktivklasse, og dette frasalg er endnu et flot eksempel på, at vi på effektiv vis er i stand til at frigøre kapital til finansiering af vores investeringsprogram på 475 milliarder kroner frem mod 2030. Ørsted er fortsat førende inden for havvind i Storbritannien og vil fortsætte med at investere betydeligt i landets grønne omstilling inden for både land- og havvind, siger Daniel Lerup i pressemeddelelsen.

Handlen forventes afsluttet i slutningen af juli.

Artiklen er en del af temaet Energiøerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109