23948sdkhjf

Prischok: Energiø sættes på pause

Beslutningen om at igangsætte udbuddet af Energiø Nordsø udskydes. Statens omkostninger vurderes for nu at være løbet op i mere end 50 mia. kr.

Regnebrættet er nu gjort op for det nuværende Energiø Nordsø-koncept, og økonomien er udfordret. Derfor udskydes beslutningen om at igangsætte udbuddet, lyder det onsdag middag i en pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Energi Nordsø-koncept har været under udvikling siden det kom med i Klimaaftalen for energi og industri med videre 2020. Siden er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Energistyrelsen sammen med statens rådgivere og øvrige samarbejdspartnere løbende bliver klogere på  koncertet. 

Energistyrelsen skønner nu, at de statslige omkostninger til det nuværende projekt samlet set er over 50 mia. kr. Projektet er således langt fra at være rentabelt, hvilket er en klar betingelse for projektet i de politiske aftaler.

Derfor skal alternativer, som kan gøre projektet rentabelt, undersøges. I dets nuværende form er statens omkostninger for store og risiciene for mange, lyder argumentet.

- Når vi planlægger projekter i den størrelsesorden, skal vi selvfølgelig også sikre, at vi vælger de mest ansvarlige løsninger. Det tager vi os nu lidt længere tid til, så vi kan træffe en beslutning senere på året, siger klima-, energi-, og forsyningsminister Lars Aagaard i pressemeddelelsen.

Regeringen holder fast i ambitionen om at realisere en energiø for at indfri havvindspotentialet i Nordsøen, understreges også fra ministeriets side.

Hvordan projektet skal realiseres på "en hensigtsmæssig måde" udskydes derfor til senere på året. Derfor offentliggøres udbudsmaterialet ikke - som ellers planlagt – før sommerferien.

Artiklen er en del af temaet Energiøerne.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109