23948sdkhjf

Andel Energi siger farvel til aconto-regninger

Andel Energi skrotter nu forudbetalt aconto som afregningsform for alle selskabets godt en million kunder.

Fremover vil alle elkunder i Andel Energi i stedet blive faktureret én gang om måneden for deres faktiske forbrug i den foregående måned.

- Aconto-afregning er et levn fra en tid, hvor elmålere ikke kunne fjernaflæses digitalt. Systemet med forudbetalt aconto og kvartalsafregning fungerer fint nok i fredstid, men er sårbart, når prisen svinger. Det seneste halvandet år har været ekstremt på energimarkedet. Det har været enormt svært at gennemskue marked og priser. Nu tager vi konsekvensen, skrotter aconto og ensretter alle betalinger til månedsvis bagudbetaling, siger Josefine Walter, der er funktionschef i Andel Energi i en pressemeddelelse.

Kundehenvendelser om afregningsform

Siden energikrisen sendte de europæiske energipriser på himmelflugt, har interessen for energipriser og afregning været enorm. I Andel Energi, hvor cirka to tredjedele af el-kunderne i dag afregnes aconto, har over 25 procent af alle kundehenvendelser siden efteråret handlet om eller berørt afregningsformer.

- Månedsvis bagudbetaling er klart den afregningsform, der er lettest at forstå som kunde. Vi gør forbruget op én gang om måneden, og så afregnes kunden direkte for sit forbrug i perioden. Det er simpelt og let at forstå, og det er det, kunderne efterspørger, siger Josefine Walter.

Samtidig med, at forudbetalt aconto skrottes, introducerer Andel Energi tre nye og elprodukter. De tre nye produkter vil fra i dag være de eneste produkter, der tilbydes som nysalg til privatkunder.

De tre nye produkter er:

  • TimeEnergi. Prisen per kWh er variabel og afhænger af den aktuelle timepris
  • MånedsEnergi. Prisen per kWh er fast for én kalendermåned ad gangen
  • FastEnergi. Prisen per kWh er fast for et halvt år ad gangen

Skiftet fra fremadrettet aconto-afregning til bagudbetalt månedsafregning gælder som udgangspunkt alle elkunder i Andel Energi. Dog ikke for kunder, der har købt en fastpris-aftale, inden energikrisen satte ind.

Gasmålere aflæses fire gange årligt

På det danske gasmarked sker aflæsning af forbrug stadig manuelt, og det er derfor ikke muligt at lave samme direkte afregning af forrige måneds forbrug. Men det er i 2023 blevet muligt for danske gaskunder at aflæse sin gasmåler fire gange årligt i stedet for kun en gang.

Derfor gør Andel Energi fremover sine 140.000 gaskunders forbrug op hvert kvartal og deler regningen op i månedsbetalinger.

På den måde bliver gaskunder i højere grad beskyttet mod pludselige og store ændringer i de internationale gaspriser.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097