23948sdkhjf

Hver syvende gaskunde har sagt endeligt farvel

58.000 eller cirka hver syvende af alle gaskunder har indtil nu valgt at opsige deres gasforsyning til fordel for fjernvarme, varmepumper eller andre energiformer. 

Yderligere ca. 310.000 boliger skal ifølge den politiske ambition have fundet et alternativ til opvarmning med gas i 2035. 

I en ny publikation ”Klog konvertering af gasforbrug skal transformere gassystemet” giver Evida et indblik i den transformation, som gassystemet står over for.

- Det forpligter at have en central position i den igangværende grønne omstilling af energisystemet. Vi ser, at biogasproduktionen stiger, og nye gasser som brint og CO2 skal transporteres inden for kort tid, samtidig med, at gasforbruget falder drastisk, og kunderne konverterer væk fra naturgas. Alt sammen er det noget, Evida er en del af og har stor interesse i at sikre sker på en hensigtsmæssig måde – til gavn for samfundet og den enkelte, siger Kim Søgård Bering Kristensen, CEO i Evida i en pressemeddelelse. 

Jyderne hurtigst

Evida oplyser at 51 procent af de 58.000 kunder har skiftet til fjernvarme, mens 48 procent har skiftet til en anden varmekilde. En procent har ikke ønsket at oplyse ny varmekilde. 

Jyderne er kommet hurtigst fra start med udskiftning af gas til fordel for andre varmekilder. Mindst 25 procent af de husstande i Jylland, som opvarmer boligen med gas, har opsagt deres gasforsyning. 

På Fyn er den relative andel 21 procent, på Syd- og Vestsjælland 16 procent, mens den på resten af Sjælland er mellem 9 og 11 procent.

Taskforce til opgaven

Det er ikke bare rent praktisk en stor opgave at konvertere flere hundredetusinde forbrugere fra en energikilde til en anden. Det er også en opgave, som kræver planlægning og samarbejde på tværs af sektorer for at kunne løses klogt til gavn for den enkelte og samfundet.

Med et vidtforgrenet gasdistributionsnet, der rækker ud i 89 af landets kommuner, er Evida en gennemgående aktør i hele denne konvertering. Derfor har Evida blandt andet nedsat en taskforce, som har til opgave at bidrage med data, viden og koordinering på tværs af interessenter og kommuner, ligesom Evida stiller et digitalt værktøj til rådighed for kommuner, rådgivere og fjernvarmeselskaber, hvorfra de kan trække centrale gasdata. 

Evida arbejder desuden tæt sammen med kommuner, forsyningsselskaber og brancheforeninger om både den praktiske del af konverteringen og hele planlægningsdelen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111